Звичні деруни з фаршем можна оновити, додавши до них будь-які гриби, адже ці інгредієнти добре дружать між собою і створюють нові відтінки смаку. Готуємо деруни способом з начинкою упереміш, що швидше і простіше традиційного. Це смачне і соковите блюдо подається до столу тільки свіжоприготованим і гарячим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 5 шт.
- Фарш м’ясний 150 гр.
- Печериці свіжі 4 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Сік лимона ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Підготуйте в зазначеній кількості всі продукти для цієї страви. Картоплю почистіть, добре промийте і подрібніть на дрібній або середній тертці. Додайте до тертої картоплі подрібнену цибулю.
- Печериці почистіть, промийте, дрібно наріжте і обсмажте в розігрітій олії без додавання солі.
- Потім обсмажені гриби перекладіть до натертої картоплі і видавіть лимонного соку, щоб картопля не потемніла. Цю масу посоліть, поперчіть і ложкою перемішайте.
- Потім до неї перекладіть м’ясний фарш, розбийте одне яйце і перемішайте ще раз і до однорідного стану.
- Картопляна маса не повинна бути рідкою, що залежить від сорту картоплі, тому до неї можна додати трохи борошна або замість яйця тільки жовток.
- Розігрійте в сковорідці рослинну олію. Ложкою викладайте в олію замішане тісто, формуючи невеликі деруни.
- Обсмажуйте деруни не невеликому вогні і до рум’яного кольору на обох сторонах.
- З приготованих дерунів серветкою приберіть зайву олію , перекладіть їх на порційні тарілки, красиво декоруйте і подайте до столу.
Приємного апетиту!