Лечо з болгарського перцю і помідорів за запропонованим рецептом містить велику кількість різних овочів, завдяки цьому виходить не тільки поживним, але і дуже корисним. Вживаючи регулярно в зимовий час смачна страва, ви допоможете організму справлятися з вірусними захворюваннями і авітамінозом. Подавайте лечо разом з картоплею і крупами, додавайте в тушковані страви і супи.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2 кг.
- Морква 300 гр.
- Перець болгарський 2 кг.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Сіль 30 гр.
- Рослинна олія 120 мл.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
Кроки
- Наріжте цибулю. Півкільця повинні вийти тонкими. Перекладіть в глибоку миску.
- Моркву наріжте брусочками. Намагайтеся не робити їх занадто товстими.
- Ретельно видаліть насіння з перців. Наріжте смужками.
- Помідори розріжте навпіл і пропустіть через м’ясорубку. Також можете скористатися комбайном.
- Перелийте в каструлю томатне пюре. Посоліть і додайте цукор. Перемішавши.
- Увімкніть середній режим конфорки. Скип’ятивши.
- У сковороду влийте половину олії. Прогрівши. Додайте моркву. Смажте до м’якості. Перекладіть до томатів.
- Знову налийте олію в сковороду. Насипте цибулю і смажте до рум’яного кольору. Перекладіть до томатного пюре. При бажанні можете овочі не обсмажувати, а відразу відправити до помідорів і залити зазначеним в рецепті об’ємом олії.
- Готуйте під закритою кришкою 10 хвилин. Додайте половину перцю. Перемішайте, щоб овоч осів.
- Засипте решту. Перемішавши. Закрийте кришкою. Тушкуйте 20 хвилин.
- Перекладіть в підготовлені банки. Щільно закрутіть попередньо провареними кришками.