На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені. Варто спробувати таку закуску один раз, і відірватися від солоних патисонів буде складно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 2 кг.
- Вода очищена 1.5 л.
- Часник 1 головка
- Сіль за смаком
- Хрін листя 3 шт.
- Кріп (парасольки) 100 гр.
- Перець духмяний горошком 7 шт.
Кроки
- Невеликі вимиті патисони потрібно відварити в злегка підсоленій воді протягом 6-8 хвилин, а після дати їм обсохнути.
- У стерилізовані баночки укладають листя хрону і кріп, додають очищений часничок і горошини перцю, а зверху щільно утрамбовують патисони.
- Для розсолу потрібно закип’ятити воду і розчинити в ній сіль, ще раз його доводять до кипіння і розливають по банках з підготовленими патисонами.
- Ємності накривають кришками, але нещільно, або закривають марлею і дають заграти протягом 3 діб в теплі і темряві.
- Коли пройде 72 години, розсіл з баночок зливають в каструлю і тримають при слабкому нагріванні протягом 5 хвилин, а потім заливають овочі, закупорюють і зберігають в холодильнику.