В даному випадку ікру з буряка готуємо методом варіння. Додатково кладемо моркву для солодощі і помідори для кислинки. Овочі можна натирати на корейській тертці – в цьому випадку ікра буде з великими шматочками або пропустити через м’ясорубку – консистенція вийде більш гладкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Морква 1 кг.
- Помідор 1 кг.
- Сіль 1 ст.
- Рослинна олія 200 гр.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Коріандр мелений ½ ч. л.
- Паприка солодка ½ ст. л.
- Перець червоний пекучий 1 щіпка
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Кроки
- Помідори промиваємо, обсушуємо. Вирізаємо слід від плодоніжки, розрізаємо на шматки, пропускаємо через м’ясорубку.
- Моркву очищаємо, промиваємо, обсушуємо, тремо на корейській тертці.
- Аналогічно чинимо з буряком.
- Також готуємо і ріпчасту цибулю. Її можна також натерти на тертці або подрібнити вручну на тонкі шматочки.
- У ємність для варіння поміщаємо подрібнені овочі, вливаємо рафіновану рослинну олію, сіль зі спеціями. Ставимо ємність з овочевою масою на плиту і поступово доводимо до кипіння. Варимо ікру дві години на невеликому вогні, періодично помішуючи.
- За двадцять хвилин до закінчення приготування додаємо цукровий пісок і оцет, перемішуємо.
- Розкладаємо гарячу ікру по сухим стерилізованим банкам, закочує сухими стерильними кришками за допомогою спеціального ключа. Остигнувші банки прибираємо в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!