Спробуйте ще один вдалий варіант заготовлення цвітної капусти на зиму. Томатний соус, що входить до складу страви просочує ніжні суцвіття капусти, роблячи їх неймовірно смачними і соковитими. При мінімальних зусиллях вийде ідеальна закуска, яка задовольнить смак самого вимогливого гурмана. Надійність консервації так само забезпечується столовим оцтом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цвітна капуста 2 кг.
- Рослинна олія 120 мл.
- Сіль 60 гр.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Лимонна кислота 15 гр.
- Петрушка 50 гр.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Лавровий лист 3 шт.
- Часник 1 головка
- Цукор-пісок 100 гр.
- Перець болгарський 450 гр.
- Помідор 1.2 кг.
Кроки
- Промийте капусту і розберіть на суцвіття.
- Розріжте болгарський перець на частини і дістаньте все насіння. Зріжте плодоніжки. М’якоть наріжте великими шматками. Болгарський перець вибирайте товстостінний. Він більш соковитий і краще підходить для зимової заготовки. Використовуйте тільки зрілий, недостиглі плоди додадуть гіркоту закусці.
- Томати промийте, просушіть. Розріжте кожен плід на 2 частини. Найкраще використовувати середні за розміром помідори з тонкою шкіркою. Вибирайте тільки зрілі і міцні екземпляри без пошкоджень і ознак гнилі.
- Помідори і болгарський перець пересипте в каструлю. Поставте на мінімальний вогонь. В результаті рівномірного прогрівання овочі повинні стати дуже м’якими.
- Окремо закип’ятіть воду. Насипте лимонну кислоту. Додайте суцвіття капусти. Щоб вони рівномірно проварилися, притискайте злегка суцвіття ложкою або шумівкою.
- Дочекайтеся кипіння. Після цього варіть 3 хвилини. Зберіть шумівкою суцвіття і перекладіть в друшляк. Відразу ж промийте холодною водою. Капуста охолоне і в результаті зупиниться процес приготування. Якщо залишите капусту теплою, то під час охолодження вона перетравиться і стане не придатною для консервування.
- Коли помідори і перець стануть дуже м’якими, пропустіть суміш через сито. В результаті пюре вийде ніжним, однорідним, без насіння і шкурок.
- Петрушку порубати і разом з очищеними часниковими зубчиками відправте в чашу блендера. Здрібнити. З’єднайте з томатним пюре.
- Насипте сіль, потім цукор. Додайте горошини перцю і лаврові листи. Влийте олію і оцет. Перемішавши.
- Поставте суміш на плиту. Перемішуючи доведіть до кипіння. Після цього поваріть 5 хвилин.
- Простерилізовані ємності наповніть суцвіттями капусти. Зверху залийте гарячою заправкою.
- На дно каструлі покладіть рушник. Поставте банки і залийте до плічок гарячою водою. Увімкніть мінімальний вогонь. Як тільки рідина закипить, простерилизуйте ємності протягом 20 хвилин.
- Щільно закрутіть кришками. Переверніть і укрийте теплим пледом до повного охолодження банок.