Приготувати опеньки на зиму за перевіреним рецептом – значить отримати ідеальну домашню заготовку. На вибір можна підбирати спосіб приготування: маринування, засолювання, сушка, заморозка. Будь-який метод хороший і має свої переваги.
Опеньки на зиму — вдала заготовка: кращі рецепти, поради
Опеньки — один з найбільш зручних з точки зору кулінарії видів грибів. З ними можна робити все, що заманеться: смажити, варити, запікати, сушити, солити, маринувати, заморожувати. Вони завжди будуть смачними (правда, для цього потрібно взяти вдалий рецепт). Опеньки на зиму готують десятками різних способів, всі вони відрізняються один від одного і технологією, і складом продуктів.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах опеньки на зиму:
- Опеньки;
- Перець горошком;
- Гвоздика;
- Кріп;
- Оцет.
Найчастіше господині маринують ці грибочки в невеликих банках — щоб зручно було подавати на стіл, відкривши одну і повністю її вживши. Крім того щоб використовувати цю заготовку як самостійну закуску, її можна брати в якості інгредієнта для більш складних страв. Наприклад, запіканок, рагу, гуляшів, супів, начинок для пирогів і пиріжків і так далі.
Також полюбилися багатьом рецепти смажених опеньків на зиму. Вони ще більш зручні в плані складання домашнього меню, оскільки можуть подаватися в гарячому вигляді (з маринованими це виходить не дуже смачно). До того ж, щоб приготувати такі, потрібно тільки сіль і масло. Піджарку просто розкладають по стерилізованим банкам і закочують.
Щоб твоя закрутка виглядала красиво, бажано підбирати грибочки однакового розміру. Добре, якщо опеньки будуть молоденькі, маленькі. Такі дуже весело похрустують на зубах, ідеальні для засолок і маринадів. Для смаження можна підбирати гриби постарше і різних розмірів — адже їх можна нарізати. Такі ж підходять і для грибної ікри. Сушити і заморожувати теж можна будь-які. Особливо якщо після розморожування планується готувати з заготовлених опеньків найрізноманітніші страви.
П’ять найшвидших рецептів опеньків на зиму:
- Швидко мариновані опеньки.
- Мариновані опеньки в банках на зиму.
- Засолка опеньків гарячим способом.
- Грибна ікра з опеньків на зиму.
- Ікра з грибів пальчики оближеш на зиму грибна.
До речі, опеньки настільки смачні самі по собі, що не вимагають будь-яких додаткових підсилювачів смаку або особливих приправ і спецій. Досить перцю горошком, часнику, цибулі, лаврового листа. І для любителів — гвоздики, кропу. Їх можна готувати гарячим і холодним способами. Вони довго зберігаються і завжди бажані на будь-якому столі, особливо святковому.
5 год 0 хв3
Хочу поділитися з вами рецептом ароматних маринованих опеньків із часником. Зимова закуска серед знайомих та родичів розходиться «на ура». Мариновані опеньки виходять апетитними та
2 год 0 хв2
У цьому рецепті вам пропонується приготувати унікальну заготівлю – замаринувати опеньки з цибулею. Такі гриби будуть делікатесом для будь-якого столу. Для цієї заготівлі оберіть невеликі грибочки.
2 год 0 хв2
Опеньки, мариновані по-корейськи, чудово урізноманітнюють колекцію заготовок. Грибочки, приготовані за цим рецептом, виходять надзвичайно ароматними та трохи пікантними.
24 год 0 хв1
Смачно замаринувати опеньки на зиму доступно будь-якій господині, головне знати, як правильно обробити гриби та приготувати маринад. Так що якщо зібрали великий урожай опеньків, готуйте
45 хв2
Мариновані опеньки – завжди чудова закуска на будь-якому столі. Майже кожна господиня має свій перевірений рецепт приготування грибів на зиму, але ж завжди хочеться спробувати і щось новеньке.
24 год 0 хв1
Солоні опеньки можна додати в салат або використовувати для приготування супу, а можна заправити олією та подрібненою цибулею і подати у вигляді закуски. Оцет для заготівлі краще замінити...
50 хв
Солоні гриби дуже доречні припадуть до м’яса і картоплі на домашніх гуляннях. Або їх можна використовувати в приготуванні салатів та фаршированих кошиків. Найкраще для засолювання
1 год 20 хв3
Опеньки дуже універсальні і виявляють свої найкращі смакові якості за будь-якого способу приготування. Дуже цінуються ці гриби в маринованому вигляді за їх ніжну хрумку текстуру та
1 год 5 хв3
Найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються та надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості,...
60 хв2
Ви і ваша сім’я любите домашні заготівлі з грибів, не пропустіть рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою. Приготувавши такі гриби на зиму, ви забудете про додаткові приготування до.
3 год 0 хв1
Солоні опеньки виходять хрусткими та ароматними. Закуску можна приготувати швидким способом і цього ж дня подавати до столу. Гриби зможуть доповнити багато страв та урізноманітнити ваш стіл.
4 год 0 хв1
Замаринувати опеньки можна швидко і за кілька годин. Маленькі гриби, замариновані за пропонованим рецептом, ви зможете подати до столу через 4 години, а більші замаринуються через 7-8 годин.
1 год 10 хв3
Солянка на зиму з опеньками виходить з незвичайним смаком – з’являється та сама характерна впізнавана грибна нотка. А овочевий смак солянки посилюється попередньою обсмажуванням
3 год 30 хв3
Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска – відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
2 год 30 хв1
Смачна і цікава заготовка на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею...
3 год 0 хв2
Опеньки вважаються одним з найбільш вдалих варіантів грибів для приготування ікри – у них дуже виражений насичений смак. Цибулю і моркву потрібно пережарити. Коли будете готувати овочі, можете.
2 год 40 хв4
Пропонуємо ще один рецепт приготування солоних опеньків на зиму. Запропонований спосіб підходить для засолювання різних грибів, але саме опеньки виходять найсмачнішими.
169 год 10 хв4
Є багато різних рецептів приготування на зиму солоних опеньків. Деякі люблять солити їх з часником і зеленню, так як ці гриби не мають вираженого грибного аромату, тому без...
1 год 5 хв
Тим, кому не терпиться спробувати смачні солоні грибочки, варто засолити їх гарячим способом. Такий рецепт приготування солоних опеньків на зиму зовсім не складний.
121 год 0 хв4
У домашніх умовах найчастіше солять опеньки холодним способом без стерилізації. Процес засолювання не вимагає багато часу, а грибочки виходять хрусткими і зберігають всю багату палітру смаку.