Ця ягода — ідеальна начинка для смачних пирогів, особливо тертих, база для крему і доповнення до оладок і млинчиків. Влітку її їдять сиро., варять компоти і киселі, а на зиму для цих цілей заготовляють за домашніми рецептами варення зі смородини.
Як варити варення з смородини
Це дивовижне солодке “вариво” цінується за прекрасний насичений за кольором сироп (він замінить будь-який рожево-фіолетовий барвник в кондитерській справі) і ціленький ягідки-гудзики (вони підуть і на пироги і мафіни, і на пиріжки та рогалики).
Для того щоб приготувати його за класичним домашнім рецептом, урожай потрібно вимити і просушити. А далі — політ фантазії.
Один із способів приготування радить нам заливати її киплячим сиропом, наполягати і зливати кілька разів. Інший — пересипати цукром-піском, чекати соку і варити на слабкому вогні. П’ятихвилинний метод використовує обидва попередніх, але з короткочасним кип’ятінням.
По готовності варення зі смородини відправляють на зберігання до холодів (або осінніх застуд).
Іноді в нього кладуть лимони або апельсини. Тоді аромат солодощі виходить змішаним, це вносить різноманітність на полицю смородинових баночок, і на чайний стіл в тому числі. Входить в моду і заготівля з цієї фіолетової ягоди з баклажанами і волоськими горіхами. Незвичайне!? Уявіть, яке воно смачне!
З червоного і білого сортів роблять варення — п’ятихвилинку, іноді додаючи желатин або пектин.
1 год 5 хв6
Варення з аґрусу з червоною смородиною – це оригінальне смакове поєднання, яке стане ідеальним доповненням до млинців та чаю! Тонкий смак желеподібного джему з цілісними смородиновими ягідками нікого.
60 хв3
Варення з аґрусу з чорною смородиною – це по-справжньому цінні ласощі. Ягоди агрусу добре відновлюють тиск, а смородина зміцнює імунну систему. Таке варення особливо незамінне взимку!
30 хв6
Дуже смачне ароматне і неймовірно корисне варення. Ягоди тут не піддаються термічній обробці взагалі, а це означає, що в них залишається максимум вітамінів. Готуються такі ласощі досить довго.
2 год 0 хв4
Дуже смачний кисло-солодкий джем, який ідеально підійде і для додавання в випічку, і для самостійного вживання. Він виходить досить густим. Особливо це помітно, коли він охолоне.
1 год 30 хв2
Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі.
Смачний ніжний джем з двох видів смородини. Ідеальне поєднання ягід: злегка кислувата червона і солодка чорна. Вони знаходяться “на одній хвилі”, тому смак виходить дивно гармонійним.
50 хв2
Дуже смачне варення з двох видів ягід. Солодка малина відмінно поєднується з кислуватою червоною смородиною. А який у варення аромат! Це відмінні і корисні ласощі, яке ви із...
60 хв2
Ще один варіант джему з червоної смородини. Густий, в міру солодкий і дуже-дуже ароматний. Готувати його простіше, ніж попередній варіант – ягоди потрібно просто пюрировати, а перетирати через.
1 год 30 хв1
Цей рецепт для тих, хто любить однорідне за текстурою варення, схоже на джем. Робиться воно, звичайно, довше, але результат того вартий. Густе, ніжне, без всяких вкраплень – джем...
45 хв1
Вельми просте в приготуванні варення, яке виходить в міру густим і дуже смачним. Всього 3 інгредієнта, один з яких це вода, і зовсім трошки вашого часу. Найскладніше в...
1 год 40 хв5
Ще один дуже простий рецепт смачного варення з чорної смородини. Готується за часом воно довше, ніж попередні, але дуже і дуже легко. Вам не потрібно стежити, закипіло варення...
25 хв4
Для вас ще один легкий рецепт смачного ароматного варення з чорної смородини, яке ідеально підходить для зимової заготовки. Густе, в міру солодке, дуже смачне варення з шматочками ягід...
12 год 0 хв8
За даним рецептом дуже легко приготувати смачне і корисне варення без уварювання. Завдяки тому, що ягоди не піддаються термічній обробці, в них залишається набагато більше вітамінів, ніж при.
40 хв6
Цей рецепт, навпаки, припаде до вподоби тим, хто любить варення ніжної однорідної консистенції. Ягоди смородини перебиваються блендером в однорідну масу, а потім уварюються з цукром.
55 хв8
Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично не деформуються і залишаються в.
1 год 5 хв4
Вашій увазі представлений дуже простий рецепт смачного варення з чорної смородини. Воно готується настільки просто, що впорається навіть починаюча господиня, яка ніколи раніше не варила варення.
20 хв4
Дуже смачне і шалено ароматне варення. Ви тільки уявіть аромат свіжої смородини і молодої вишні – це щось нереальне. Солодке, з легкою кислинкою, з великими вишневими ягідками і...