Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх овочів, так як саме вони самі ароматні і соковиті, а саме натуральний сік і є головним плюсом цієї вкусняшки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
 - Помідор 4 шт.
 - Морква 4 шт.
 - Перець болгарський 1 шт.
 - Перець солодкий 2 шт.
 - Цибуля ріпчаста 2 шт.
 - Часник 3 зуб.
 - Петрушка 1 пучок
 - Сир 100 гр.
 - Листя салатні 5-7 шт.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Рослинна олія 4 ст. л.
 
Кроки
- Першим кроком ретельно промиваємо всі овочі під струменем води і обсушуємо.
 - Баклажани нарізаємо досить товстими кільцями, близько 5-7 міліметрів завтовшки і посипаємо сіллю.
 - У сковороді розігріваємо трохи олії і з двох сторін обсмажуємо кільця фіолетового овоча до рум’яності і знімаємо на паперовий рушник, дозволяючи стекти надлишкам жиру.
 - Моркву натираємо на крупній тертці або подрібнюємо на дрібну соломку, помідори, болгарський перець і ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а часник пропускаємо через прес.
 - На рослинній олії обсмажуємо цибулю і часник до прозорості.
 - До цибулевої зажарки додаємо моркву і готуємо близько 7 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
 - Також на сковороду додаємо кубики перцю і помідорів – солимо і перчимо на свій смак, смажимо приблизно 10 хвилин.
 - На велике плоске блюдо викладаємо листя салату, поверх кружечки обсмаженого баклажана. На кожен кругляшок викладаємо по одній столовій ложці овочів і все щедро посипаємо натертим сиром.
 
Приємного апетиту!




Вы описали вкусную закуску. Все овощи в ней я люблю. Спасибо за рецепт.