М’ясний рулет – оригінальна м’ясна страва, придумана італійцями та покращена французами.
М’ясний рулет, завдяки естетичному оформленню та чудовому смаку, може стати однією з головних страв будь-якого свята. Втім, якщо ви зробите його в якийсь звичайний день, радості домочадців не буде межі – тільки згадка цієї страви змушує шлунок гурчати від радості.
Як приготувати м’ясний рулет,
Для приготування рулету використовують абсолютно будь-яке м’ясо та птицю – яловичину, курятину, індичатину тощо. Рулет можна приготувати з рубаного м’яса, а також із цільного шматка.
Рулет може бути великим – перед подачею його потрібно буде нарізати. Також популярні невеликі порційні рулетики.
У рулету може бути різна начинка – вибирайте на власний смак. З м’ясом, як відомо, поєднуються багато продуктів – гриби, сир, круто зварені яйця, макарони, морква, зелень і т.д.
Готується рулет так. Якщо ви вирішили використати цілісний шматок, достатньо відбити його молотком, натерти спеціями і сіллю і згорнути. Для фіксації форми (щоб рулет «не розвалився») рулет слід обмотати нитками та запекти.
Якщо ви хочете приготувати рулет із рубаного м’яса, краще зробити фарш вдома, прокрутивши м’ясо через м’ясорубку двічі. Це зробить масу ніжнішою, надасть їй однорідності. Рубане м’ясо змішують зі шматком батона або булки (вмоченим у молоці), додають сирі яйця, цибулю, сіль і перець. Добре вимішують фарш, розкладають половину фаршу у формі прямокутника, в центрі розташовують начинку, яку накривають другою половиною. Залишається заліпити краї, сформувати рулет і зробити пару проколів вилкою зверху, щоб він не луснув. Краще покласти рулет швом донизу – це також знижує ризик втрати форми.
Якщо ви хочете подати рулет гостям, він має бути дуже акуратним. Скористайтеся для формування харчовою плівкою. Викладіть пласт фаршу і, піднявши край плівки, сформуйте гарний рулет.
Пам’ятайте, що рулет з м’яса однаково смачний у гарячому та холодному вигляді. Тому якщо ваші гості запізняться – не біда. Рулет завжди готовий!
1 год 5 хв5
Так як склад покупної ковбаси не перестає розчаровувати, багато господинь вирішили робити її самостійно. І це правильне рішення! Адже домашній м’ясний виріб готується лише з якісних продуктів (без.
1 год 15 хв8
Хоча цей рулет називається м’ясним, насправді він готується з яловичого та курячого фаршу з додаванням цукіні, тому виходить не дуже жирним та соковитим. У розрізі це дуже гарне...
3 год 30 хв
Печінковий паштет із вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою та приємним смаком. Це ідеальний продукт для домашніх поживних бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте
1 год 20 хв
М’ясний паштет зі свинини – це дуже ситний і яскравий продукт, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт із покроковим описом.
1 год 10 хв
Домашній паштет з яловичої печінки – це дуже поживний та цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної.
60 хв6
Ці закарпатські рулетики зі свинини називаються дуже колоритно — «Цибулячки». Вся справа в тому, що вони наповнені начинкою з маринованої цибулі. Цей продукт українською мовою називається “
3 год 20 хв6
Рулетики з тонких слайсів шинки з начинкою з сиру і часнику можуть бути у вас вишуканою закускою на новорічному столі. У цьому рецепті, вам пропонується блюдо для подачі,...
60 хв8
Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила
3 год 40 хв6
На новий 2022 рік хочеться приготувати найсмачніше другу страву. Вибрати таке частування серед всіх запропонованих рецептів з фото досить складно. Пропонуємо запекти свинину по-королівськи –
1 год 25 хв10
Рулетики можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Однак гарячі, вони дуже схожі на піцу за смаковими якостями. Особливу пікантність страві надає сир, який утворює...
60 хв16
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски або як доповнення...
1 год 25 хв6
Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають страві пікантності і насиченості смаку, а.
2 год 15 хв8
Бувають дні, коли вранці хочеться довше повалятися в ліжку. Доводиться вибирати між повноцінним сніданком і сном. Щоб не йти на роботу голодною, я завжди запасаюся м’ясом на бутерброди....
1 год 20 хв6
Замість покупної ковбаси і сосисок сумнівної якості давно використовую в їжу домашню буженину і рулети власного приготування. Ароматне і ніжне м’ясо у всьому виграє у свого магазинного суперника,.
1 год 10 хв10
Цей курячий рулет я виправдано називаю королем усіх свят. Він гідно виконує всі покладені на нього зобов’язання: смачний, ситний, та ще й стіл прикрашає. Спочатку може здатися, що.
50 хв8
Як і у кожної порядної господині, в моїй морозилці завжди знайдеться шматок свинини. Його я прибирігаю не до свят, а під настрій. Можу і відбивними рідних побалувати, і...