Самі греки називають свій салат хоріатікі і готують виключно з грецькою фетою – вона більш масляниста, не така солона, як бринза, і досить щільна по консистенції. Але в інтернаціональній кухні грецький салат готується і з фетою, і з бринзою, і з фетакі. Для нього головне – стиглі помідори, без них не той смак
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 2 шт.
- Перець солодкий червоний 1 шт.
- Перець солодкий зелений 1 шт.
- Черрі 250 г.
- Сир бринза (з овечого молока) 225 г.
- Цибуля червона ½ шт.
- Оливки сорту каламата 100 г.
- Часник 2 зубці
- Орегано сухе 1 ч. л.
- Гірчиця ½ ч. л.
- Оцет білий винний 60 мл.
- Сіль морська 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Олія оливкова 125 мл.
Кроки
- Огірки розріжте навпіл, виріжте насіння і наріжте скибочками товщиною 5-6 мм. Перець наріжте квадратами зі стороною 1.5 см.
- Помідори черрі розріжте навпіл, цибулю наріжте тонкими півкільцями. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці.
- Приготуйте заправку. Часник дрібно наріжте. Змішайте віночком часник, орегано, гірчицю, оцет, сіль і перець в маленькій мисці. Продовжуючи збивати, поступово влийте оливкову олію. Полийте заправкою салат, перемішайте.
- Бринзу наріжте кубиками зі стороною 1.5 см. Оливки звільніть від кісточок. Розкладіть бринзу і оливки на салат, перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин, потім подавайте.