Якщо стоїте, краще сядьте, тому що наш сьогоднішній торт «фрукти в желе» одним своїм виглядом приводить в невимовний захват. Настільки красивий, що його шкода їсти! Щоб вразити гостей або презентувати дорогому другу — краще не придумаєш.
Нехай вас не бентежить удавана складність приготування. З відеоінструкцією повторити шедевр зможе навіть той, хто складніше медовика нічого не пік. Кількість інгредієнтів для бісквіта ми привели для форми діаметром 21 см.Так корж вийде досить високим, щоб розділити його на 3 частини.
- Куряче яйце 6 шт.
- Цукор-пісок 130 гр.
- Ананас консервований 1 шт.
- Вершки 200 мл.
- Кокосова стружка 80 гр.
- Шоколад білий 100 гр.
- Вода 400 мл.
- Гранат 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Виноград білий 150 гр.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Вершковий сир 700 гр.
- Цукрова пудра 250 гр.
- Ванільний екстракт 10 гр.
- Масло вершкове 130 гр.
- Желатин 10 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Кумкват 150 гр.
- М’ята свіжа 1 пуч.
- Бісквіт. Білки відокремте від жовтків. За допомогою міксера збийте білки з сіллю до пишної піни. У процесі збивання порціями додайте цукор. Продовжуйте збивати, по одному додайте жовтки, після цього всипте просіяне борошно.
- Готове тісто перекладіть в застелену пергаментом форму. Бортики форми не змащуйте, інакше бісквіт не підніметься. Випікайте бісквіт при 180 градусах 35 хвилин. Спечений бісквіт залиште на решітці догори дном до повного охолодження, краще залишити на ніч. Остиглий бісквіт вийміть з форми і розріжте на 3 коржа.
- Крем. Холодні жирні вершки почніть збивати на низькій швидкості міксера, в процесі поступово збільште до максимуму. Коли вершки загуснуть, додайте 400 г вершкового сиру і 150 г цукрової пудри. Перемішайте до однорідності, додайте ванільний екстракт. Всипте кокосову стружку і перемішайте масу лопаткою.
- Збірка торта. У кулінарне кільце вставте перший корж. Змастіть його кремом, зверху розкладіть дрібні кубики консервованого ананаса, накрийте другим коржем, повторіть черговість. Третій корж просочіть соком консервованих ананасів. Накрийте торт харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 4 години.
- У готового торта зріжте бічну частину, як показано у відео. 100 г білого шоколаду розтопіть з 30 г вершкового масла. Отриманою глазур’ю густо покрийте всю площу зрізу і верхівку торта. Наріжте і викладіть частину фруктів.
- Желе. У 400 мл води приготуйте прозоре желе для торта з додаванням швидкорозчинного желатину для кращого застигання. Нагрійте масу при постійному перемішуванні, до кипіння не доводьте. Остудіть
- Крем для прикраси торта. Збийте 100 г вершкового масла зі 100 г цукрової пудри і 300 г вершкового сиру. Приготованим кремом злегка змастіть бортики торта.
- Остаточне оформлення. За допомогою кондитерського кільця зафіксуйте ацетатну плівку. Порціями влийте прозоре желе. Надішліть торт в холодильник до застигання желе. Зніміть плівку, знову змастіть бортики торта кремом для прикраси. Після цього змастіть верхівку торта, вирівняйте крем шпателем. Викладіть фрукти, що залишилися і листочки м’яти.
Фруктове асорті вибирайте в залежності від уподобань і сезону. Літній варіант може бути з полуницею, малиною, чорницею, різними видами смородини. Фантазуйте, дивуйте близьких і не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями!