Класичний томатний соус маринара — основа основ італійської кухні. Своїм букетом смаків і ароматів прикрашає піцу, випічку, пасту, рис, брускетти. Та все що завгодно! Сьогодні розповідаємо, що буде, якщо додати до нього м’ясний фарш.
Вийде ароматний, густий, ситний і вже м’ясний соус, який доповнить будь-який гарнір. Супер зручна заготівля: по приході з роботи залишається лише зварити макарони, рис або картоплю. Порція соусу виходить значна, тому надлишки можете розкласти по герметичним контейнерам і сміливо відправити в морозилку.
- Фарш із яловичини 400 гр.
- Вода 700 мл.
- Часник 6 зуб.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Базилік свіжий 50 гр.
- Сіль за маком
- Томатна паста 450 гр.
- Помідор 350 гр.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Орегано 2 ч. л.
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Перець чорний горошок за маком
- Петрушка 50 гр.
- Розігрійте рослинну олію в глибокій сковороді. Обсмажте часник і дрібно нарізану цибулю протягом 2-3 хвилин.
- Додайте фарш. Готуйте його близько 5 хвилин. М’ясо повинно придбати апетитний коричневий колір.
- Влийте томатну пасту, пюре, зроблене з помідорів, додайте цукор, орегано, сіль, перець. Добре перемішайте. Влийте трохи води або за бажанням бульйону. Тушкуйте під кришкою на слабкому вогні протягом години.
- Додайте подрібнені петрушку і базилік, а також часниковий порошок. Готуйте ще 30 хвилин.
Для пікантності за 20 хвилин до закінчення приготування додайте в булькаючий соус скоринку пармезану. Додатково тертим твердим сиром можете посипати і готову страву перед подачею. Смакота! Таким рецептом зрадіють друзі, поділіться з ними!