Новорічні свята особисто у мене асоціюються з “блакитним вогником” на телебаченні. Під цю передачу напередодні мама нарізає інгредієнти на олів’є, тато кріпить ялинку до триноги, а ми з братом розмотуємо гірлянду. Напевно, тому моє улюблене блюдо з дитинства — салат «Карнавальна ніч».
Крім того, що салат «Карнавальна ніч» пробуджує в мені найприємніші і теплі почуття, він ще й досить красивий. Святковий стіл без нього, як на мене, виглядає нудно і понуро. До того ж ви здивуєтеся поєднанню продуктів в цій страві. Почнемо зі смаженої картоплі.
- Картопля 2 шт.
- Волоський горіх 2 ст. л.
- Шинка 200 гр.
- Кріп 1 пуч.
- Оливки 350 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Морква 2 шт.
- Твердий сир 50 гр.
- Помідор 1 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Сіль за смаком
- Насамперед підготуйте всі продукти. Картоплю очистіть і наріжте соломкою. Обсмажте її в олії до готовності. Сіль і спеції за смаком. Моркву і яйця окремо відваріть до готовності.
- Потім їх остудіть, очистіть від шкірки. Жовтки відокремте від білків. Моркву натріть на крупній тертці. Змішайте її з натертим на крупній тертці сиром і подрібненими волоськими горіхами.
- Починаємо збирати салат. Круглу роз’ємну форму діаметром близько 18 см помістіть на тарілку. Першим шаром викладіть і утрамбуйте смажену картоплю. На неї — морква з сиром.
- Розрівняйте шар і нанесіть сітку з майонезу. Далі — дрібна соломка шинки. Її покрийте натертим на велику тертку білком. Білок посоліть за смаком, нанесіть на нього майонезну сітку.
- Останній шар салату — натерті на дрібну тертку жовтки. Їх розрівняйте, саме блюдо відправте на годину в холодильник. Через деякий час приберіть форму.
- Краї салату змастіть майонезом. На соус прикріпіть половинки оливок. Зверху в центрі поставте кільце. Навколо нього посипте рубану зелень. А навколо неї — нарізані кубиком помідори.
Готовий салат «Карнавальна ніч» сховайте години на 3 в холодильник, щоб він остаточно просочився. Погодьтеся, така закуска виглядає як іменинний торт. Нею ви без зусиль здивуєте навіть найдосвідченішого гостя. При цьому декор страви можете змінювати в залежності від своїх уподобань. Підключайте фантазію і ласуйте на здоров’я!