Салат «Карнавальна ніч»

Час приготування: 20 хв

Новорічні свята особисто у мене асоціюються з “блакитним вогником” на телебаченні. Під цю передачу напередодні мама нарізає інгредієнти на олів’є, тато кріпить ялинку до триноги, а ми з братом розмотуємо гірлянду. Напевно, тому моє улюблене блюдо з дитинства — салат «‎Карнавальна ніч».

Крім того, що салат «Карнавальна ніч» пробуджує в мені найприємніші і теплі почуття, він ще й досить красивий. Святковий стіл без нього, як на мене, виглядає нудно і понуро. До того ж ви здивуєтеся поєднанню продуктів в цій страві. Почнемо зі смаженої картоплі.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
20 хвДрук
  • Насамперед підготуйте всі продукти. Картоплю очистіть і наріжте соломкою. Обсмажте її в олії до готовності. Сіль і спеції за смаком. Моркву і яйця окремо відваріть до готовності.
  • Потім їх остудіть, очистіть від шкірки. Жовтки відокремте від білків. Моркву натріть на крупній тертці. Змішайте її з натертим на крупній тертці сиром і подрібненими волоськими горіхами.
  • Починаємо збирати салат. Круглу роз’ємну форму діаметром близько 18 см помістіть на тарілку. Першим шаром викладіть і утрамбуйте смажену картоплю. На неї — морква з сиром.
  • Розрівняйте шар і нанесіть сітку з майонезу. Далі — дрібна соломка шинки. Її покрийте натертим на велику тертку білком. Білок посоліть за смаком, нанесіть на нього майонезну сітку.
  • Останній шар салату — натерті на дрібну тертку жовтки. Їх розрівняйте, саме блюдо відправте на годину в холодильник. Через деякий час приберіть форму.
  • Краї салату змастіть майонезом. На соус прикріпіть половинки оливок. Зверху в центрі поставте кільце. Навколо нього посипте рубану зелень. А навколо неї — нарізані кубиком помідори.

Готовий салат «Карнавальна ніч» сховайте години на 3 в холодильник, щоб він остаточно просочився. Погодьтеся, така закуска виглядає як іменинний торт. Нею ви без зусиль здивуєте навіть найдосвідченішого гостя. При цьому декор страви можете змінювати в залежності від своїх уподобань. Підключайте фантазію і ласуйте на здоров’я!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь