Ще один просто приголомшливий варіант легкої і соковитою закуски. Авокадо дає брускеттам кремовість і ніжність, помідори – соковитість, цибуля – свою родзинку, а зелень – свіжість і легкість. Всі разом настільки добре поєднується, що відірватися від такої закуски буде вкрай складно.
Обов’язково додавайте сік лимона. По-перше, він додасть страві легку кислинку. А, по-друге, він не дасть авокадо почорніти, що теж важливо. Темний авокадо такий же смачний, але візуально виглядає погано. А нам потрібно, щоб було і смачно, і красиво.
Інгредієнти
Порції: –+
- Багет 7 кусків
- Помідор 200 гр.
- Цибуля червона 40 гр.
- Лимон сік 10-15 мл.
- Базилік свіжий 8 гр.
- Петрушка 8 гр.
- Авокадо ½ шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Часник 2-3 зуб.
- Цукор-пісок 1-2 щіп.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Наріжте багет, товщиною сантиметри в 2.
- Випікайте при 200 градусах приблизно 4-5 хвилин, попередньо збризнувши рослинною олією.
- Обполосніть томати і зелень. Цибулю, часник і авокадо потрібно очистити.
- Цибулю і зелень подрібніть. Авокадо і помідори наріжте дрібними кубиками. Часник натріть на дрібній тертці або використовуйте прес.
- З’єднайте всі складові нашої начинки.
- Збризніть соком лимона, оливковою олією. Поперчіть і додайте сіль з цукром. Гарненько перемішайте.
- На підсмажений багет викладіть начинку і подавайте брускетти до столу.