Це унікальний рецепт – тут поєднується французька класика цибулевого супу з ізраїльськими акцентами. Солодке вино надає супчику легку нотку солодощі, а соєвий соус робить смак по-справжньому цікавим, додає страві родзинки. Цей рецепт для вас, якщо ви вже пробували класику, і хочете урізноманітнити своє меню.
Готувати супчик потрібно мінімум годину. Дуже важливо томити цибулю на найменшому вогні, який тільки можете собі дозволити. Слідкуйте, щоб вона не підгоріла – в іншому випадку супчик у вас не вийде.
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Червоне солодке вино 50 мл.
- Борошно пшеничне 4 ст. л.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Селера 1 ст. л.
- Сіль ⅓ ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Цибуля порей 1 стеб.
- Білий перець
- Рослинна олія
- Грінки
Кроки
- Лук порей промийте і витріть. Часник і ріпчасту цибулю очистіть.
- Часник подрібніть, цибулю порей наріжте половинками кілець, ріпчасту цибулю – чверть кільцями.
- У каструлю з товстим дном налийте рослинну олію і відправте туди всю цибулю. Зменшіть вогонь до мінімального і томіть цибулю, періодично перемішуючи.
- Коли за обсягом цибулька зменшиться рази в 4, додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Томіть все це ще хвилинок 15. Важливо: стежте, щоб цибуля не пригоріла.
- Потім відправте в каструлю вершкове масло і перемішайте.
- Потім додайте селеру, часник і трохи курячого бульйону або води – рідина повинна лише злегка прикрити цибулю. Добре розмішайте і уварюйте деякий час.
- Коли він загусне, підлийте рідини ще. Таким чином, ви доведете суп до потрібної вам консистенції.
- Додайте білий перець, вино, соєвий соус. Перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
При подачі додайте в тарілку трохи грінок. Поруч покладіть натертий на тертці сир. Прикрасьте зеленню за бажанням.