Незвичайний суп з цибулі з червоним вином і соєвим соусом

Це унікальний рецепт – тут поєднується французька класика цибулевого супу з ізраїльськими акцентами. Солодке вино надає супчику легку нотку солодощі, а соєвий соус робить смак по-справжньому цікавим, додає страві родзинки. Цей рецепт для вас, якщо ви вже пробували класику, і хочете урізноманітнити своє меню.

Готувати супчик потрібно мінімум годину. Дуже важливо томити цибулю на найменшому вогні, який тільки можете собі дозволити. Слідкуйте, щоб вона не підгоріла – в іншому випадку супчик у вас не вийде.

Інгредієнти
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Лук порей промийте і витріть. Часник і ріпчасту цибулю очистіть.
  • Часник подрібніть, цибулю порей наріжте половинками кілець, ріпчасту цибулю – чверть кільцями.
  • У каструлю з товстим дном налийте рослинну олію і відправте туди всю цибулю. Зменшіть вогонь до мінімального і томіть цибулю, періодично перемішуючи.
  • Коли за обсягом цибулька зменшиться рази в 4, додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  • Томіть все це ще хвилинок 15. Важливо: стежте, щоб цибуля не пригоріла.
  • Потім відправте в каструлю вершкове масло і перемішайте.
  • Потім додайте селеру, часник і трохи курячого бульйону або води – рідина повинна лише злегка прикрити цибулю. Добре розмішайте і уварюйте деякий час.
  • Коли він загусне, підлийте рідини ще. Таким чином, ви доведете суп до потрібної вам консистенції.
  • Додайте білий перець, вино, соєвий соус. Перемішайте і варіть ще 10 хвилин.

При подачі додайте в тарілку трохи грінок. Поруч покладіть натертий на тертці сир. Прикрасьте зеленню за бажанням.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь