Цей салат просто джерело вітамінів. Білокачанна капуста, редиска, огірок – корисні, смачні і хрусткі овочі, які відмінно гармонують один з одним. До речі, саме хрусткий овочам згідно з опитуванням віддає перевагу більшість респондентів. І ось ці соковиті овочі відмінно відтіняються свіжою зеленню, а кисло-солодка заправка вигідно підкреслює загальний смак.
Зверніть увагу: якщо капуста молоденька, то спочатку солити її не обов’язково. Огірок можна нарізати будь-яким зручним способом. Варто також звернути увагу на розмір – він повинен збігатися з розміром нарізаної редиски.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна 300 гр.
 - Редиска 5-6 шт.
 - Огірок 1 шт.
 - Рослинна олія 3 ст. л.
 - Оцет столовий 9% 2 ч. л.
 - Сіль 1 ч. л.
 - Цукор-пісок 1 ч. л.
 - Кріп за смаком
 - Петрушка за смаком
 
Кроки
- Овочі та зелень обмийте і обсушіть.
 - Капусту дрібно наріжте і викладіть в салатник. Додайте половинку чайної ложки солі і перемішайте, злегка віджимаючи капусту руками.
 - У редиски відріжте хвостики і листя. Розріжте на 2 половинки і кожну половинку наріжте слайсами. Надішліть до капусти.
 - Огірок розділіть на 2 частини і кожну наріжте шматочками і також відправте в салатник.
 - Подрібніть кріп і цибулю. Покладіть зелень до овочів.
 - Тепер зробілть соус. Для цього з’єднайте половину чайної ложки солі, чайну ложку цукру, оцет і рослинне масло. Перемішайте.
 - Заправте сумішшю, що вийшла салат. Перемішайте.