Часто буває, що помідори ще зелені, а на вулиці вже настали холоди. І щоб овочі не пропали, з них можна приготувати цю неймовірно смачну закуску. За смаком вона нітрохи не гірше, ніж закуска з достиглих томатів. Соковита, ароматна, з легенькою гостринкою.
Томати беріть неушкоджені – це важливо. А ось сорт і розмір значення не мають – пустять сік будь-які. А щоб закуска вийшла не гірше, ніж з стиглих помідорів, обов’язково додайте томатну пасту. Солодкий перець можна взяти різних кольорів. Так, наш салат вийде тільки яскравіше і яскравіше. Закуску краще зберігати в темному місці. У рецепті кількість продуктів вказано з розрахунку на банку в 3 літри.
- Помідор зелений 1.7 кг.
- Цибуля ріпчаста 50 гр.
- Морква 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Томатна паста 250 гр.
- Рослинна олія 250 мл.
- Перець чилі 1 шт.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Помідори і перець помийте і витріть. У перцю витягніть насіння, перегородки і видаліть плодоніжки.
- Томати наріжте невеликими частками. Не забувайте вирізати місце, куди кріпилася плодоніжка.
- Болгарський перець поріжте невеликою соломкою.
- Цибулю і моркву очистіть. Цибулю розріжте на половинки кілець, моркву натріть на крупній тертці.
- Гострий перець промийте, розріжте навпіл і видаліть насіння. Потім подрібніть.
- У каструлю з товстим дном, де буде уварюватися закуска, налийте рослинну олію і покладіть туди помідори. Накрийте кришкою.
- Надішліть на вогонь. Дочекайтеся кипіння і на вогні вище середнього уварюйте ще 10 хвилин, щоб томати стали м’якими і пустили сік.
- Потім додайте цибулю, моркву і болгарський перчик. Розмішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин, періодично перемішуючи.
- Поки салатик готується, простерилізуйте банки і кришки.
- Через півгодини додайте томатну пасту, сіль з цукром, оцет і гострий перчик. Знову все добре перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин після закипання.
- Розлийте салат по банках і закатати кришками. Поставте вгору денцем і укутайте.
Коли салатик повністю охолоне, відправте його на зберігання в темне місце.