Як заготовити салат із зелених помідорів в томатній пасті на зиму

салат із зелених помідорів в томатній пасті на зиму

Часто буває, що помідори ще зелені, а на вулиці вже настали холоди. І щоб овочі не пропали, з них можна приготувати цю неймовірно смачну закуску. За смаком вона нітрохи не гірше, ніж закуска з достиглих томатів. Соковита, ароматна, з легенькою гостринкою.

Томати беріть неушкоджені – це важливо. А ось сорт і розмір значення не мають – пустять сік будь-які. А щоб закуска вийшла не гірше, ніж з стиглих помідорів, обов’язково додайте томатну пасту. Солодкий перець можна взяти різних кольорів. Так, наш салат вийде тільки яскравіше і яскравіше. Закуску краще зберігати в темному місці. У рецепті кількість продуктів вказано з розрахунку на банку в 3 літри.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Помідори і перець помийте і витріть. У перцю витягніть насіння, перегородки і видаліть плодоніжки.
  • Томати наріжте невеликими частками. Не забувайте вирізати місце, куди кріпилася плодоніжка.
  • Болгарський перець поріжте невеликою соломкою.
  • Цибулю і моркву очистіть. Цибулю розріжте на половинки кілець, моркву натріть на крупній тертці.
  • Гострий перець промийте, розріжте навпіл і видаліть насіння. Потім подрібніть.
  • У каструлю з товстим дном, де буде уварюватися закуска, налийте рослинну олію і покладіть туди помідори. Накрийте кришкою.
  • Надішліть на вогонь. Дочекайтеся кипіння і на вогні вище середнього уварюйте ще 10 хвилин, щоб томати стали м’якими і пустили сік.
  • Потім додайте цибулю, моркву і болгарський перчик. Розмішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин, періодично перемішуючи.
  • Поки салатик готується, простерилізуйте банки і кришки.
  • Через півгодини додайте томатну пасту, сіль з цукром, оцет і гострий перчик. Знову все добре перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин після закипання.
  • Розлийте салат по банках і закатати кришками. Поставте вгору денцем і укутайте.

Коли салатик повністю охолоне, відправте його на зберігання в темне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 5 оцінок, середнє 4.8 з 5 )
Залишити відповідь