Дуже смачний і корисний салат зі свіжих овочів. Капустка, перець, морква і цибуля виходять хрусткими, а томати дуже ніжними. Сам салатик готується досить швидко і просто – якихось особливих умінь від вас не буде потрібно. Яскравий, ароматний, пікантний завдяки хріну і перцю.
При бажанні горошинки чорного перцю можна замінити запашним або зміксувати їх. Перчик можете брати будь-якого кольору – на смак він не вплине, тільки на зовнішній вигляд. А ось помідори беріть маленькі, так як консервувати їх потрібно в цілісному вигляді. Салатик потрібно зберігати в темному прохолодному місці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна
- Помідор
- Перець чорний горошок 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Хрін
- На 1.5 літра маринаду:
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% 4 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
Кроки
- Почати потрібно з приготування овочів. Наріжте капусту.
- Перчик помийте, витріть. Розріжте його навпіл і витягніть насіння і перегородки. Наріжте соломкою.
- Морквину і цибулю почистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, цибулю наріжте середнього розміру півкільцями.
- Всі овочі з’єднайте в глибокій ємності і добре розмішайте.
- Корінь хрону очистіть і наріжте кільцями. Томати помийте і витріть.
- У кожну простерилізовану баночку покладіть горошини чорного перцю, лавровий лист.
- Далі шар помідорів, капуста з овочами і знову помідори.
- Баночки залийте окропом до самого верху, прикрийте кришками і залиште на 7-10 хвилин.
- Потім злийте воду в каструльку, відміряйте 1.5 літра – на ній будете готувати маринад.
- Додайте у воду сіль з цукром, перемішайте і відправте на плиту.
- Коли маринад закипить, дайте йому прокипіти ще хвилин 5.
- Потім додайте оцет, перемішайте, знову доведіть до кипіння і потім вже залийте маринадом овочі.
- Закатати кришки, переверніть банки догори дном, укутайте чимось теплим і залиште до повного охолодження. Салат з помідорів на зиму можна буде відкривати в сезон.