Ще один не менш простий рецепт смачної маринованої моркви. Спеції можете вибрати будь-які з тих, що вам подобаються. Але саме з цим складом закуска напевно вийде вдалою.
Часничок дасть моркві характерний яскравий аромат, а перчик додасть гостринки. Чебрець також додасть трохи гостроти і яскравий пряний аромат, а кінза вигідно підкреслить всі інгредієнти. Соковита, хрустка ароматна маринована морква буде відмінним доповненням до багатьох основних страв. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 літрова баночка морквини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква ½ кг.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Часник 2 зубці
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Кінза за смаком
- Чебрець за смаком
Кроки
- Морквину промийте, а потім очистіть від шкірки. Наріжте брусочками середнього розміру.
- Покладіть овоч в заздалегідь підготовлену банку.
- В окремій мисочці з’єднайте очищений часник, кінзу і велику сіль. Потовчіть все це товкачем.
- Отриману пряну суміш викладіть на моркву, залийте оцтом. Туди ж відправте лавровий лист, червоний пекучий перець і чебрець. Залийте окропом.
- Закрийте кришкою і залиште в теплому місці на 3 доби.