За цим рецептом виходить дійсно дуже смачна морквина. Всі спеції підібрані просто ідеально: гвоздика і чорний перчик, часник – все це дає закусці непередаваний аромат. Зернова гірчиця так само додає запаху і якоїсь пікантності смаку, а самі зернятка дуже цікаво лопаються на зубах.
Закуску можна готувати на тривале зберігання або їсти вже через тиждень. Незважаючи на відсутність оцту, закуска може зберігатися всю зиму завдяки наявності в рецепті лимонної кислоти. Із зазначених інгредієнтів виходять 2 баночки по 1.2 літра кожна.
- Морква 2 кг.
- Вода 1.5 л.
- Цукор-пісок 75 гр.
- Сіль 75 гр.
- Лимонна кислота 6 гр.
- Перець чорний горошок 9 шт.
- Гвоздика 5 шт.
- Лавровий лист 4 шт.
- Гірчиця зернова 2 ч. л.
- Перець чилі за бажанням
- Морквину промийте, очистіть, видаліть всі непотрібні елементи. Наріжте брусочками.
- Очистіть часник і розріжте кожен зубчик на 2 половинки.
- У каструлю налийте воду і дочекайтеся, щоб вона закипіла.
- У киплячу воду відправте сіль з цукром, лимонну кислоту, гвоздику і чорний перець з лавровим листом.
- Розмішайте, зменшіть вогонь до середнього і прокип’ятіть 5 хвилинок.
- У воду відправте моркву і кип’ятіть ще 5 хвилин.
- У заздалегідь підготовлену простерилізовану банку викладіть 3 зубчики часнику, столову ложку гірчиці, 2 лаврові листки і перчик чилі.
- Покладіть банку на бік і відправте в неї моркву. Коли банки будуть заповнені, налийте в кожну маринад. Закрутіть кришками.
- Переверніть баночки догори дном і залиште остигати. Потім відправте в холодильник на тиждень. Після цього можна їсти або зберігати далі в зручному вам місці.
Маринована морква на зиму – відмінний варіант соковитої, смачної і небанальної закуски. Незважаючи на те, що морква є в магазинах цілий рік, саме літній овоч особливо смачний, соковитий і солодкий. Обов’язково спробуйте приготувати моркву по одному із зазначених рецептів.