Як замаринувати моркву на зиму без оцту

Як замаринувати моркву на зиму без оцту

За цим рецептом виходить дійсно дуже смачна морквина. Всі спеції підібрані просто ідеально: гвоздика і чорний перчик, часник – все це дає закусці непередаваний аромат. Зернова гірчиця так само додає запаху і якоїсь пікантності смаку, а самі зернятка дуже цікаво лопаються на зубах.

Закуску можна готувати на тривале зберігання або їсти вже через тиждень. Незважаючи на відсутність оцту, закуска може зберігатися всю зиму завдяки наявності в рецепті лимонної кислоти. Із зазначених інгредієнтів виходять 2 баночки по 1.2 літра кожна.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Морквину промийте, очистіть, видаліть всі непотрібні елементи. Наріжте брусочками.
  • Очистіть часник і розріжте кожен зубчик на 2 половинки.
  • У каструлю налийте воду і дочекайтеся, щоб вона закипіла.
  • У киплячу воду відправте сіль з цукром, лимонну кислоту, гвоздику і чорний перець з лавровим листом.
  • Розмішайте, зменшіть вогонь до середнього і прокип’ятіть 5 хвилинок.
  • У воду відправте моркву і кип’ятіть ще 5 хвилин.
  • У заздалегідь підготовлену простерилізовану банку викладіть 3 зубчики часнику, столову ложку гірчиці, 2 лаврові листки і перчик чилі.
  • Покладіть банку на бік і відправте в неї моркву. Коли банки будуть заповнені, налийте в кожну маринад. Закрутіть кришками.
  • Переверніть баночки догори дном і залиште остигати. Потім відправте в холодильник на тиждень. Після цього можна їсти або зберігати далі в зручному вам місці.

Маринована морква на зиму – відмінний варіант соковитої, смачної і небанальної закуски. Незважаючи на те, що морква є в магазинах цілий рік, саме літній овоч особливо смачний, соковитий і солодкий. Обов’язково спробуйте приготувати моркву по одному із зазначених рецептів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь