Ще один рецепт, де розписано, як самостійно приготувати локшину. Смачний, ароматний і ситний лагман на багатті – що може бути краще? Смак такої страви буде більш насиченим, більш яскравим, з легкими деревними нотками. Класичний список овочів і велика кількість спецій, де кожна на своєму місці.
Щоб зіра віддала більше аромату, перетріть її руками. Коріандр і всі інші спеції краще використовувати свіжомелені – вони більш ароматні. До того ж краще розкриваються при термічній обробці. Якщо хочеться, можна додати баклажани.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина 1.5 кг.
 - Помідор 4-5 шт.
 - Перець болгарський (2-3 видів) 4 шт.
 - Цибуля ріпчаста 4 шт.
 - Куряче яйце 3 шт.
 - Морква 2 шт.
 - Часник 1 зуб.
 - Куркума за смаком
 - Зіра за смаком
 - Коріандр мелений за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Перець червоний мелений за смаком
 - Паприка за смаком
 - Цибуля зелена за смаком
 - Петрушка за смаком
 - Кріп за смаком
 - Курдюк
 - Рослинна олія
 
Кроки
- Просійте в чашу борошно. По центру зробіть поглиблення і вбийте туди яйця.
 - Рясно посоліть, додайте дві столові ложки рослинної олії і замістіть тісто, постійно підливаючи воду. Тісто має бути густим, середньої твердості.
 - Готове тісто чим-небудь накрийте і відправте «відпочивати» на 20-30 хвилин.
 - Овочі, які потрібно помити-помийте і витріть. Овочі, які потрібно очистити-очистіть.
 - Томати наріжте кільцями, моркву – соломкою. Дрібно порубати часник.
 - Цибулю розріжте на половинки кілець. Перець, звільнений від серцевини, наріжте на смужки. Зелень подрібніть.
 - М’ясо обмийте, витріть серветками і наріжте невеликими шматками.
 - Казан розжарити і викладіть в нього сало. Добре розтопіть, шкварки приберіть.
 - Порційно обсмажте м’ясо в казані, щоб утворилася скоринка.
 - Потім покладіть до м’яса часник і цибулю. Обсмажуйте, перемішуючи, хвилин 5.
 - Тепер додайте моркву. Смажте далі, розмішуючи.
 - Ще через 5 хвилин додайте томати. Перемішавши. І відразу ж додайте болгарський перець. Знову все розмішайте.
 - Посмажте трохи, потім додасте перець з сіллю, паприку, коріандр, зіру і куркуму. Все гарненько розмішайте.
 - Тепер додайте очищену картоплю і розподіліть її по поверхні.
 - Потім влийте воду, щоб вона покрила картоплю. Закрийте кришечкою і тушкуйте на маленькому вогні близько години.
 - Рясно посипте стіл борошном і добре розкачайте тісто в одну велику плоску коржик.
 - Потім ретельно посипте борошном корж і скрутіть його в рулет.
 - А тепер наріжте цей рулет кільцями – у вас при розгортанні кожного вийде довга плоска локшина.
 - Закип’ятіть воду, посоливши її, щоб відварити локшину. А щоб вона не злиплася при варінні, не забудьте додати дві столові ложки маслечка.
 - Варіть до готовності – буквально 5 хвилин. Коли завантажте її в воду, відразу перемішайте.
 - У лагман за пару хвилин до готовності додайте зелень. Розмішавши.
 - Локшину відкиньте в друшляк. Потім розкладіть по тарілках і додайте м’ясо з овочами.
 






