Голубці – улюблене багатьма блюдо. А для особливо ледачих є спеціальний рецепт ледачих голубців. Готувати їх простіше, ніж класичний варіант голубців, але за смаком вони нітрохи не гірше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 50 гр.
- Вода 250 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Капуста білокачанна 400 гр.
- Рослинна олія 5 ст. л.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сметана 20% 200 мл.
- Томатна паста 200 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Окремо зваріть рис.
- Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
- На сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості.
- З качана зніміть верхні підсохлі листя, помийте і дрібно наріжте їх.
- Додайте на сковороду капусту, влийте 100 мілілітрів води, доведіть її до кипіння і тушкуйте овочі на слабкому вогні 30 хвилин.
- Варене яйце дрібно наріжте. М’ясний фарш викладіть в миску, додайте яйце, рис і тушковані овочі, перемішайте.
- З отриманої маси сформуйте ледачі голубці в формі невеликих овальних котлет.
- У каструлі з товстим дном розігрійте рослинну олію, обсмажте ледачі голубці з обох сторін до рум’яної скоринки.
- Змішайте сметану з томатною пастою, посоліть і приправте соус. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 40 хвилин.
- Голубці подавайте в гарячому вигляді. Перед подачею можна посипати їх рубаною зеленню.
Приємного апетиту!