Завжди приємно відкрити баночку грибної ікри взимку. Не біда, якщо не вийшло закатати її на зиму. Грибну ікру можна зварити в будь-який час року зі свіжих печериць.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Морква ½ шт.
- Часник 1 зубець
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Печериці очистіть, помийте і промокніть паперовими рушниками.
- Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
- До обсмаженої цибулі додайте нарізані печериці і натерту на тертці моркву. Смажте все разом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Далі додайте подрібнений часник, сіль і мелений перець, продовжуйте тушкувати, поки не випарується вся волога.
- Потім зажарку перекладіть в блендер і подрібніть до однорідного стану.
- Після цього ікру перекладіть в каструлю з товстим дном, на повільному вогні доведіть до кипіння, додайте оцет, перемішайте. Розкладіть гарячу ікру з печериць по стерилізованим банкам і закатати їх стерилізованими кришками.
Зберігайте ікру в прохолодному місці.
Приємного апетиту!