Патисони мариновані – ласощі рідкісні і їх можна приготувати тільки своїми руками. Ніжність смаку і особливий аромат цього красивого овоча нікого не залишає байдужим. Цей рецепт для заготовки трохи переросли плодів, які нарізаються шматочками. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 1.5 кг.
- Морква 1 шт.
- Часник за смаком
- Перець чилі за смаком
- Перець духмяний горошок 2 шт.
- Гвоздика 4 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Насіння кропу за смаком
- Оцет столовий 9% 2 ст. л. на банку
- Маринад:
- Вода 1 л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
Кроки
- Патисони для цієї заготовки добре промийте і, якщо шкірка щільна, то зніміть її гострим ножем. М’яку шкірку можете залишити. Патисони наріжте шматочками. Відразу почистіть моркву, гострий перець і зубки часнику.
- Заздалегідь простерилизуйте в мікрохвильовці чисті банки і прокип’ятіть кришки. Моркву наріжте колечками. У кожну банку покладіть по листочку лавра, морквяні кільця і зубчики часнику.
- Потім в банки компактно укладіть нарізані патисони, поміщаючи між ними шматочки гострого перцю.
- Закип’ятіть в каструлі чисту воду і на 15 хвилин окропом залийте шматочки патисонів.
- Після закінчення цього часу воду з банок перелийте через кришку в ту ж каструлю, насипте в ній розраховане кількість солі і цукру і зваріть маринад. Киплячим маринадом повторно залийте патисони знову на 15 хвилин.
- Через 15 хвилин маринад перелийте назад в каструлю і доведіть його до кипіння. У кожну банку налийте столовий оцет, насипте насіння кропу або покладіть запашний перець з гвоздикою. Потім третій раз залийте патисони киплячим маринадом.
- Банки щільно закупорьте кришками і перевірте герметичність закачування.
- Потім банки поставте на кришки і накрийте теплим покривалом до повного охолодження.
Зберігайте мариновані шматочками патисони в прохолодному місці.
Большое спасибо за статью и удобную форму для расчёта объёма заготовок – очень полезно!)