Мариновані патисони різані шматочками на зиму

Патисони мариновані – ласощі рідкісні і їх можна приготувати тільки своїми руками. Ніжність смаку і особливий аромат цього красивого овоча нікого не залишає байдужим. Цей рецепт для заготовки трохи переросли плодів, які нарізаються шматочками. Готуємо без стерилізації.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Патисони для цієї заготовки добре промийте і, якщо шкірка щільна, то зніміть її гострим ножем. М’яку шкірку можете залишити. Патисони наріжте шматочками. Відразу почистіть моркву, гострий перець і зубки часнику.
  • Заздалегідь простерилизуйте в мікрохвильовці чисті банки і прокип’ятіть кришки. Моркву наріжте колечками. У кожну банку покладіть по листочку лавра, морквяні кільця і зубчики часнику.
  • Потім в банки компактно укладіть нарізані патисони, поміщаючи між ними шматочки гострого перцю.
  • Закип’ятіть в каструлі чисту воду і на 15 хвилин окропом залийте шматочки патисонів.
  • Після закінчення цього часу воду з банок перелийте через кришку в ту ж каструлю, насипте в ній розраховане кількість солі і цукру і зваріть маринад. Киплячим маринадом повторно залийте патисони знову на 15 хвилин.
  • Через 15 хвилин маринад перелийте назад в каструлю і доведіть його до кипіння. У кожну банку налийте столовий оцет, насипте насіння кропу або покладіть запашний перець з гвоздикою. Потім третій раз залийте патисони киплячим маринадом.
  • Банки щільно закупорьте кришками і перевірте герметичність закачування.
  • Потім банки поставте на кришки і накрийте теплим покривалом до повного охолодження.

Зберігайте мариновані шматочками патисони в прохолодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Маргарита

    Большое спасибо за статью и удобную форму для расчёта объёма заготовок – очень полезно!)

Залишити відповідь