Горіхово-сирний пиріг зі сливами

Горіхово-сирний пиріг зі сливами

Кінець літа – та сама золота пора дозрівання врожаю, яку чекає кожен. На дачах і в садах все буяє дарами природи, а у мене так і сверблять руки приготувати з цього всього що-небудь цікавеньке.

Якщо з сезонною консервацією овочів все ясно, то фрукти намагаюся їсти просто так і заморозити порційно. Адже наступна можливість збагатити свій організм вітамінами випаде нескоро. А ось горіхово-сирний пиріг зі сливами я роблю цілий рік, адже фрукти для нього завжди є в моїй морозильній камері. І кожен раз смачніше попереднього!

Чому горіхово-сирний пиріг зі сливами всім подобається

Сьогодні поділюся з вами рецептом ситного і корисного пирога з незвичайним тестом. Завдяки горішкам, десерт виходить просто відмінним на смак, та й пахне дуже по-домашньому. Пісочне тісто, соковита начинка зі слив і сиру — все це в тандемі створює десерт, від якого може запаморочитися голова. Однозначно рекомендую.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Подрібніть горіхи до стану крихти, і змішайте з борошном. Додайте сіль, цукор або цукрову пудру.
  • Наріжте масло в отриману суміш. Додайте яєчний жовток, змішайте все міксером.
  • Влийте холодну воду і замісіть еластичне тісто.
  • У змащену маслом форму викладіть тісто і розподіліть його по поверхні, захоплюючи борти. Спечіть корж при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
  • За цей час приготуйте начинку. Для початку окремо збийте жовтки з сиром, медом, ванільним цукром і 1 ст.л. борошна.
  • Білки збийте до піни і вмішайте в сирну суміш лопаткою.
  • Влийте начинку зверху на корж, далі викладіть нарізані часточками сливи.
  • Надішліть пиріг в духовку на півгодини при 180 градусах.

Здорово, що приготування цього десерту не доставляє зайвого клопоту. Подавайте пиріг просто до чаю або з гілочками м’яти і вершковим морозивом. Частіше радуйте своїх рідних і близьких!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь