М'ясна солянка на сковороді з трьома видами м'яса

Купила собі вок минулого року, хоча мріяла про цю сковорідку роками. Але раніше мене бентежив той факт, що в ній готують лише азіатські страви. Принаймні я була в цьому переконана. Але, після того як спорядила у вічі фунчозу, зрозуміла, що цей посуд стане в нагоді для найрізноманітніших кулінарних процесів. Наприклад, м’ясна солянка на сковороді виходить нічим не гірше за класичну, в каструлі.

Взагалі, солянку готую частіше за інших супів. Таку наваристу першу страву ще пошукати треба! А враховуючи те, що на моїй кухні, як правило, каструльок та сотейників в обріз, у хід ідуть глибокі сковорідки. А що? Дуже зручно готувати! У процесі брудниться мінімум посуду. Раджу випробувати метод!

М’ясна солянка на сковороді: рецепт на кожен день

Солянка за моїм рецептом готується з 3 видів м’яса: сирих яловичини та курячої грудки, а також копчених ковбасок. Втім, грудку теж можете взяти копчену. Тоді вводьте її в суп на тому самому етапі, що й ковбаски. А яловичу лопатку можете замінити на свинячу. Як ви зрозуміли, рецепт легко піддається змінам. Не соромтеся замінити інгредієнти та вводити в нього інші, свої улюблені.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Яловичину наріжте дрібними шматочками, а курку та копченості – соломкою. Так само подрібніть солоні огірки. Цибулю наріжте тонкими півкільцями чи кубиками, а гриби — довільно (не дрібніть).
  • Розігрійте на середньому вогні глибоку сковороду, влийте в неї олію. У розігрітій олії обсмажте до рум’яної скоринки половину яловичини. Далі додайте до неї курку. Перемішайте.
  • Через пару хвилин пересипте в сковороду цибулю. Пасируйте його до прозорості. Додайте в сковороду томатну пасту. Її можете замінити пюре із помідорів.
  • менште вогонь. Готуйте суміш, помішуючи, до випаровування зайвої рідини. Не дайте інгредієнтам підгоріти. Потім пересипте в сковороду солоні огірки, копчені ковбаски та гриби. Залийте все розсолом.
  • Коли суміш закипить, додайте до неї бульйон або воду. Рідини знадобиться рівно стільки, щоб солянка не переливалася через краї сковороди. Знову доведіть суп до кипіння. Зменште вогонь. Варіть солянку хвилин 30.
  • Під кінець приготування додайте спеці, рубану зелень і оливки, порізані кільцями. Втім, їх ви можете ввести в солянку безпосередньо перед подачею до столу.

Коли вимкнете вогонь, дайте супу ще хвилин 15 постояти під кришкою. Потім розлийте його по тарілках, кожну порцію прикрасьте часточкою лимона та сметаною. Подавайте солянку із чорним хлібом. Чоловік каже, так вона стає ще більш ситною та смачною. Яка вам ідея? Чекаю відгуків у коментарях!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь