Коли настає холодна пора, тішуся своїм закруткам, як дитина. Сьогодні хвалюся рецептом однієї з найулюбленіших грибних закусок на зиму. Салат із печериць та болгарського перцю настільки вдалий та смачний, що його вже перехвалили всі друзі та родичі. А деякі товариші, приходячи до гостей, просять саме його.
І правда, що звичайними маринованими печерицями зараз нікого не здивувати, ось асорті з перцю та грибів — це вже інша, цікавіша страва. Така в міру солона, приємно солодка закуска з запашними нотками приправ, подобається всім з першої ж проби.
Як зробити салат із печериць та болгарського перцю барвистішим
Я люблю додавати до салату різні види болгарського перцю. Червоні та зелені плоди – обов’язково! За бажанням в маринад можна кинути трохи порізаного часнику, але і без нього виходить досить гостро. Така консервація зберігається досить довго, але запевняю, що баночки розлетяться зі швидкістю світла!
- Печериці свіжі 1 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сіль 80 гр.
- Оцет столовий 9% 150 гр.
- Олія соняшникова 100 гр.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець запашний 7 шт.
- Петрушка за смаком
- Цибулю та перець наріжте соломкою.
- Гриби добре помийте, очистіть від зайвого. Якщо печериці великі, розріжте навпіл чи четвертинки. Якщо дрібні, то закривайте повністю.
- Приготуйте маринад: змішайте до однорідності оцет, сіль, олію та цукор. Пробуйте на свій смак, якщо потрібно, додайте сіль або оцет.
- Висипте печериці з перцем у каструлю і залийте маринадом. Можна натерти 1 моркву (за бажанням). Потім варіть разом 15 хвилин.
- На дно банки покладіть лавровий лист, запашний перець і гілочку петрушки.
- Викладіть готову закуску в банки і поставте стерилізувати ще на 15 хвилин.
- Закатайте банки кришками і укутайте ковдрою до повного охолодження. Смачного!
Перед подачею до столу рекомендую прикрасити закуску подрібненою зеленою цибулею або кропом. Це додасть грибному салатику певної свіжості. Також подивіться добірний рецепт закусочних паличок до чаю.