Кожна господиня має у своєму арсеналі улюблений рецепт котлет, зраджувати якому не хочеться. Але ми завжди на стороні експериментів! Тому сьогодні ми рекомендуємо забути про ваш рецепт-фаворит і приготувати соковиті свинячі котлети з лимоном.
Це апетитна м’ясна страва з додаванням цитрусового вражає своїм свіжим і насиченим смаком. Лимон та зелень роблять котлетки яскравими та ароматними! Подібних їм вам ще не доводилося пробувати.
Як приготувати свинячі котлети з лимоном і зеленню
Обов’язково додайте до фаршу картоплю. Тоді смак котлет вийде ще ніжніше, а блюдо вийде в рази ситніше. До того ж, вам вдасться заощадити на м’ясі. Для цього картоплю необхідно відварити і добре розім’яти, не використовуючи при цьому ні картопляний відвар, ні вершкове масло.
- Свинячий фарш 450 гр.
- Картопля 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лимон 1 шт.
- Петрушка за смаком
- Борошно пшеничне за смаком
- Масло вершкове 25 гр.
- Олія соняшникова 25 гр.
- Розмарин 2 шт.
- Відварюємо картоплю в мундирі. Очищаємо його. Розминаємо товкачем без додавання води або олії.
- Добре моємо лимон. Натираємо його цедру на дрібній тертці. З’єднуємо її, картоплю та свинячий фарш.
- Промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. Додаємо зелень до фаршу та картоплі. Всипаємо сіль та чорний мелений перець.
- Додаємо яйця. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Формуємо котлети. Обвалюємо їх у пшеничному борошні.
- Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та рослинною олією. Додаємо гілочки розмарину. Обсмажуємо котлети до легкої золотистості з обох боків.
- Потім вливаємо вичавлений сік 1 лимона. Тушкуємо котлети протягом 10–15 хвилин.
Золотисті котлетки можна подавати до столу! Така ароматна страва підійде практично до будь-якого гарніру. Ну а спагетті з такими соковитими котлетами і зовсім незрівнянні! Розкажіть у коментарях, які незвичайні інгредієнти ви вже намагалися додавати до м’ясного фаршу.