Для того щоб чаювання вдалося, необхідні три основні складові: чудова компанія, ароматний гарячий напій та найсмачніша домашня випічка. З останнім пунктом у цьому переліку вам допоможе наша редакція.
Тісто, що тане в роті, соковиті яблучка і сильний аромат кориці приведуть вас у захват! Ці невагомі дріжджові булочки підкорять своєю ніжністю. Здавалося б, до чого звична комбінація (яблука і кориця), але як же це смачно! за своїм зовнішнім виглядом дуже вже нагадує знамениті сіннабони. Але готується вона у рази простіше! Досить лише розкотити тісто в тонкий пласт, розрізати його на смужки. А потім залишиться загорнути у них начинку. Як бачите, тісто не потрібно розрізати ні ліскою, ні ниткою, як це робиться при класичному приготуванні булочок сіннабон.
- Борошно пшеничне 580 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Дріжджі 20 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Ванільний цукор 12 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 45 гр.
- Масло вершкове 70 гр.
- Яблуко 3 шт.
- Кориця 1 ст. л.
- Цукор-пісок 175 гр.
- Пресовані дріжджі залийте молоком. Всипте 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. пшеничного борошна. Ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин.
- До дріжджової суміші додайте яйце, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор, сіль і пшеничне борошно, що залишилося. Замішайте однорідне тісто. Накрийте його та приберіть у тепло на 30 хвилин.
- Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевини. Наріжте фрукти тонкими пластинками.
- Припиліть робочу поверхню борошном. Розкотіть тісто в пласт. Розріжте його на довгі смужки.
- Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом. Посипте його цукром і корицею, що залишилася. Викладіть по всій довжині смужок яблучні платівки. Згорніть все в рулетики.
- Викладіть заготовки у форму для випікання, змащену олією. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Ох, який аромат почне доноситися з кухні, як тільки ви дістанете ці пишні та апетитні булочки! Дітлахи вмить примчиться на кухню, щоб швидше спробувати такі чудові ласощі.