Солянка з куркою та грибами – дуже смачна, яскрава та ситна страва для вашого сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах дуже легко. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте своїх рідних і урізноманітнюйте звичне меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Окіст курячий 250 гр.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Сік томатний 1 ст.
- Оливки 120 гр.
- Розсіл з оливок 100 мл.
- Лимон ½ шт.
- Петрушка 7 гр.
- Сіль за смаком
- Лист лавровий 2 шт.
- Вода 1.6 л.
- Рослинна олія 30 мл.
Кроки
- Курячий окіст заливаємо водою і відварюємо близько 50 хвилин після кипіння. Періодично забираємо пінку.
- Подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.
- Доповнюємо овочі подрібненими печерицями. Смажимо все разом близько 8 хвилин.
- В окрему сковороду кладемо нарізану соломкою капусту.
- До капусти перекладаємо обсмажування з грибами. Доповнюємо все це половиною томатного соку, сіллю та спеціями. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
- Очищаємо і нарізаємо кубиками картоплю.
- Кладемо картоплю в готовий бульйон. Варимо 15-20 хвилин.
- Куряче м’ясо дістаємо з бульйону, охолоджуємо і відокремлюємо від кісточок.
- Викладаємо курячі шматочки назад у бульйон.
- Відправляємо в суп засмажку з грибів та овочів. Варимо ще 5-7 хвилин.
- Далі додаємо оливки та розсіл з оливок.
- Викладаємо подрібнену зелень та тонко порізані лимони. Забираємо з плити.
Яскрава солянка з куркою та грибами готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!