Рибний суп із голів скумбрії – бюджетна та дуже апетитна страва. Я звикла солити скумбрію в домашніх умовах. Виходить дуже смачно. Але зараз не про це. А ось голови завжди викидала чи пригощала дворових котів, доки не знайшла цей рецепт. Буває, що до зарплати залишається небагато фінансів, а їсти хочеться. Тоді і приходить цей рецепт на допомогу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія глови 2 шт.
 - Вода 1.5 л.
 - Картопля 2 шт.
 - Рис білий 30 гр.
 - Морква ½ шт.
 - Лавровий лист 1 шт.
 - Перець чорний горошком 3 шт.
 - Хмелі-сунелі ½ ч.л.
 - Сіль за смаком
 - Петрушка для прикраси
 - Рослинна олія 2 ст.л.
 
Кроки
- Голови скумбрії помістіть у каструлю для варіння, наберіть 1,5 літра води. Поставте на плиту та закип’ятіть. Зніміть піну шумівкою і готуйте 15 хвилин.
 - Через 15 хвилин витягніть голови, а бульйон перелийте через ситечко.
 - Коренеплоди помийте щіткою під струменем води та очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки. Картоплю поріжте досить грубо і закиньте в бульйон.
 - Круглозерний рис промийте до прозорості води і висипте в запашний бульйон.
 - Насипте сіль, горошини перцю та лаврушку.
 - Приправте хмелі-сунелі і продовжуйте готувати не менше 20 хвилин.
 - Морквину наріжте квадратиками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Спосіб нарізки непринциповий. Робіть, як звикли.
 - Цибулю з морквою пасеруйте на розпеченій сковорідці з олією.
 - Петрушку промийте водою, подрібніть ножем . Пересипте разом із засмажкою в суп. Поверніть риб’ячі голови в каструлю. Закип’ятіть, вимкніть плиту та залиште настоятися. Голови надають бульйону насиченого смаку.
 
Наваристий і запашний рибний суп розлийте по тарілках і їжте з насолодою! Голови віддайте котикам. Виходить вигідний супчик для себе і вихованців.



