Дуже смачне і поживне блюдо, яке можна подати на перше до обіду. У приготуванні гречаного супу немає особливих труднощів. Фрикадельки для супу можна зробити з будь-якого наявного у вас фаршу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Морква 100 гр.
- Селера 50 гр.
- Картопля 300 гр.
- Гречка 50 гр.
- Фарш м’ясний 250 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Манна крупа 20 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Масло вершкове 20 гр.
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Приготуйте фарш для фрикадельок. Змішайте в мисці курячий фарш, яйце, манку, сіль і мелений перець. Поставте фарш на деякий час в холодильник.
- Овочі очистіть і дрібно наріжте. У каструлю влийте оливкову олію і додайте вершкове, розтопіть його. Викладіть в каструлю цибулю, моркву і селеру, обсмажте їх на повільному вогні.
- Картоплю наріжте кубиками, додайте її до овочів в каструлю. Потім влийте воду, доведіть до кипіння. Після цього додайте гречку.
- Дістаньте фарш з холодильника, сформуйте фрикадельки і покладіть їх у суп.
- Доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити 10 хвилин, посоліть і приправте за смаком. Коли суп буде готовий, накрийте його кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
Гречаний суп розлийте по тарілках, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.