Цей суп дуже простий у приготуванні і дуже добре зігріває. Для приготування знадобиться картопля, засмажка з бекону, цибулі та моркви. Щоб приготувати галушки потрібно змішати молоко з яйцем і борошном.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода питна 1.5 л.
- Картопля 5 шт.
- Бекон 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Сіль за смаком
- Для галушок:
- Борошно пшеничне 10 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче ⅓ ст.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В цей час чистимо картоплю і нарізаємо кубиками. У воду додаємо сіль і відправляємо туди картоплю разом з лавровим листям і чорним перцем. Варимо 15 хвилин на маленькому вогні до напівготовності.
- Бекон нарізаємо маленькими шматочками і смажимо на сковороді без додавання олії до появи золотистої скоринки. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Відправляємо його до бекону і обсмажуємо до напівпрозорості.
- Моркву чистимо, нарізаємо соломкою і додаємо до цибулі з беконом. Продовжуємо смажити, поки вона не придбає золотистий колір. Знімаємо сковороду з вогню.
- Приступаємо до приготування тіста для галушок. Для цього в окремій ємності змішуємо молоко з яйцем. Додаємо сіль і розтоплене вершкове масло. Все добре збиваємо за допомогою вилки. При бажанні в тісто можна додати тертий твердий сир і свіжу зелень.
- Починаємо поступово вводити борошно, попередньо просіявши її.
- Продовжуємо замішувати тісто руками. Воно повинно вийти еластичним.
- Тепер розгортаємо з тісто ковбаску і нарізам гострим ножем на невеликі шматочки.
- Далі додаємо в каструлю з картоплею готову зажарку і галушки. Варимо до повної готовності приблизно 10-15 хвилин.
Розливаємо готовий суп з галушками по тарілках і прикрашаємо зверху зеленню. Приємного апетиту!