Аджика з помідорів з морквою порадує вас насиченим смаком, апетитним зовнішнім виглядом і ароматом. Такий продукт точно урізноманітнює ваш домашній стіл. Подавайте як доповнення до м’ясних або рибних страв. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1 кг.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Перець болгарський 3 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Часник сушений 1 головка
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі добре промиваємо під водою, очищаємо.
- Перці ріжемо великими шматочками.
- Помідори обробляємо на часточки.
- Нарізаємо моркву, цибулю і очищаємо від лушпиння зубчики часнику.
- Всі підготовлені овочі прокручуємо на м’ясорубці.
- Перекладаємо овочеву масу в каструлю з товстим дном. Варимо близько 30 хвилин на тихому вогні, періодично помішуючи лопаткою. Не допускайте пригорання, інакше це погано позначиться на смаку готового продукту.
- У гарячу масу відправляємо сіль, цукор, оцет і рослинну олію. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
- Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Аджика з помідорів з морквою готова. Забирайте на зберігання або пригощайтеся!