Змусити моїх синів їсти суп вкрай важко. Він повинен бути привабливим не тільки за смаком, але і по консистенції, і на зовнішній вигляд. Наприклад, борщ їм здається занадто темним і незрозумілим. Ви уявляєте? А ось картопляний суп з вермішеллю схвалили з першої проби. І це при тому, що він без м’яса…
Взагалі, мої сини не з тих хлопчаків, що їдять виключно м’ясо. Хоча багато матусь на це нарікають. Мовляв, овочі та зелень в раціоні дитини теж важливі. Мої хлопці із задоволенням їдять овочеві закуски і перші страви. Головне – знати, як їх апетитно подати.
Як приготувати картопляний суп з вермішеллю
Цей суп – прямий доказ того, що навіть без грама м’яса блюдо може бути насиченим і ситним. Для яскравості в його приготуванні я використовувала по половинці різнобарвного болгарського перцю: жовтого, зеленого і червоного. Якщо вам здається, що з водою буде занадто прісно (не згодна!), можете варити суп на овочевому або грибному бульйоні.
- Картопля 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля порей 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Вода 2 л.
- Вермішель тонка 50 гр.
- Олія оливкова 4 ст. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль за смаком
- М’ята свіжа за смаком
- Петрушка ¼ пучка
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 40% за смаком
- У каструлі розігрійте олію. Моркву натріть на крупній тертці, пересипте її в каструлю. Додайте сіль. Помішуючи, готуйте на середньому вогні хвилини 2. Далі додайте ріпчасту цибулю кубиками і цибулю-порей півкільцями.
- Готуйте його 3 хвилини, помішуючи. Потім додайте різнокольоровий болгарський перець кубиками. Перемішайте. Через 5 хвилин готування додайте в каструлю картоплю, нарізану кубиками, 1 л води і мелений перець.
- Перемішайте все, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин під кришкою. Через деякий час додайте 0,5 л води і вермішель. Перемішайте. На маленькому вогні варіть 12 хвилин.
- Ось суп і готовий, залишилося лише довести його до смаку. По-перше, пересипте в каструлю подрібнені петрушку і пару гілочок м’яти. Гарненько перемішайте все, вогонь вимкніть.
- Далі змішайте яйця зі сметаною. Цю масу вмішайте в суп.
Подавайте його до столу. Таке перше виходить дуже ситним і насиченим за смаком. Варто спробувати!