Суп з квасолі – смачна і насичена перша страва, яка дозволить легко нагодувати навіть велику сім’ю, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу. Рецепт підходить навіть для зайнятих господинь, якщо замість звичайної сушеної квасолі використовувати консервовану.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 500 гр.
- Картопля 9 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Квасоля біла консервована 1 ст.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник за смаком
- Зелень для подачі
Кроки
- М’ясо наріжте порційно-невеликими шматочками-і, заливши водою, Приготуйте бульйон. Варіть близько 2 годин на слабкому вогні, регулярно знімаючи піну.
- Картоплю наріжте великим кубиком пропорційно квасолі. Додайте в м’ясний бульйон.
- Відкрийте банку консервованої квасолі. Якщо використовувати будете суху квасолю, попередньо замочіть її, окремо відваріть без додавання солі протягом півгодини.
- З цибулі та моркви приготуйте зажарку: наріжте або натріть овочі на тертці і обсмажте з невеликою кількістю олії, щоб вони придбали золотистий відтінок.
- Додайте в суп зажарку і квасолю, добре перемішайте. Покладіть лавровий лист, трохи часнику і приправте за смаком, не забувши про сіль і мелений перець.
- Готуйте ще близько 5 хвилин, а потім подавайте гарячим, прикрасивши рубаною зеленню.
Приємного апетиту!