Суп з квасолею за цим рецептом виходить більш щадним в дієтичному плані через куряче м’ясо, використовуване при приготуванні. Добре приправляти таке перше блюдо рубаною кінзою: вона надає супу більш насичений аромат і викликає непереборне бажання покуштувати хоча б тарілочку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 2 шт.
- Квасоля червона 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Кінза свіжа за смаком
- Куряча грудка ½ гр.
- Орегано мелений за смаком
- Чебрець за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаженння
Кроки
- Квасолю заздалегідь заливаємо водою і залишаємо замочуватися на 1,5 години, а потім варимо до готовності на слабкому вогні близько години.
- Курячу грудку нарізаємо порційно-невеликими кубиками або тонкими скибочками, додаємо воду і варимо близько 15 хвилин, періодично помішуючи, також, не забуваючи зняти піну.
- Очищену і вимиту картоплю нарізаємо кубиком і додаємо в курячий бульйон.
- Через 10 хвилин кладемо в суп квасолю.
- З натертої моркви і дрібних кубиків цибулини готуємо зажарку, змішуємо її з томатною пастою і перекладаємо до інших інгредієнтів в бульйон.
- Пробуємо блюдо на сіль, додаємо спеції і перець. Готуємо ще близько 5-7 хвилин, а потім подаємо, прикрасивши нарізаною зеленню кінзи.