Булочки Сіннабон приваблюють своїм чудовим смаком та ароматом. Головною родзинкою цього десерту є вершкове або сметанне заливання, яке покриває випічку і робить її соковитою і ніжною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Борошно пшеничне 700 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 240 гр.
- Ванілін 1 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Кориця 4 ч. л.
- Какао 2 ч. л.
- Дріжджі свіжі 20 гр.
- Для крему:
- Сметана 40% 300 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
Кроки
- У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте 2 столові ложки цукру та 3 столові ложки борошна. Перемішайте та залиште на 10 хвилин.
- Збийте яйця в окремій ємності.
- Потім додайте 100 г цукру і 150 г розм’якшеного вершкового масла, збийте.
- Далі всипте просіяне борошно, сіль і ванілін.
- Перемішайте інгредієнти та влийте дріжджову масу.
- Коли тісто стане дуже густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками.
- Готове тісто не повинне липнути до рук. Готове тісто перекладіть у миску, накрийте рушником чистим і залиште в теплі на 1-1,5 години.
- За цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
- Для начинки нам знадобиться 50 г розм’якшеного вершкового масла, 100 г цукру, кориця і какао.
- Присипте стіл борошном і розкачайте тісто в тонкий пласт.
- Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом.
- Потім посипте тісто сумішшю цукру, кориці та какао.
- Тісто поверніть у щільний рулет.
- Далі розріжте його на частини по 3-4 сантиметри завширшки.
- Форму змастіть олією, викладіть в неї заготовки на невеликій відстані один від одного.
- Випікайте булочки у духовці, розігрітій до 180 градусів, 30-35 хвилин. Поки випікаються булочки, приготуйте сметанний крем. Змішайте сметану та цукор.
- Дістаньте булочки з духовки і змастіть сметанним кремом, так вони краще просочуються.
Подавати десерт краще у теплому вигляді.