Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах

Лазанья з соусом бешамель у домашніх умовах виглядає чудово. Соковита ніжна страва збере за столом велику компанію і принесе незабутнє задоволення. Приготування страви просте, але потребує певних часових витрат. З рецептом впорається навіть новачок.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Готуємо продукти для дивовижної страви.
  • Промиваючи яловичину, обсушуємо і ріжемо на шматки. Прокручуємо через м’ясорубку. Розігріваємо оливкову олію в глибокому сотейнику. Вивантажуємо фарш і смажимо близько п’яти хвилин.
  • Очищаємо цибулю та часник. З моркви знімаємо шкірку. Часник дрібно натираємо, а цибулю – рубаємо. Відправляємо до фаршу та обсмажуємо далі. Черешкову селеру промиваємо і подрібнюємо. Вивантажуємо до м’ясного соусу.
  • Морквину грубо натираємо на тертці, перекладаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішавши, смажимо 10 хвилин. Промиту петрушку дрібно рубаємо та кладемо в соус. Солимо і перчимо. Врівноважуємо цукровим піском. Вливаємо вино. Довівши до кипіння і прикривши, томимо на мінімальному вогні.
  • Вимиті томати обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Дістаємо насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якуш пробиваємо блендером. виливаємо до фаршу і доливаємо не більше ніж півсклянки гарячої води. Закип’ятивши, приправляємо запашними травами.
  • Вливаємо вершки. Томимо близько 2-х годин, щоб соус перетворився на однорідну масу. Балансуємо смак спеціями.
  • Знімаємо з плити.
  • Готуємо продукти для соусу бешамель.
  • На сковорідці розпускаємо вершкове масло. Після чого кладемо 1,5 столові ложки борошна і інтенсивно розмішуємо.
  • До густої маси потроху вводимо молоко і ретельно вимішуємо, не залишаючи грудочок. Варимо не більше 12 хвилин до загусання.
  • Приправляємо мускатним горіхом, перцем та солимо.
  • Беремо жароміцну форму прийнятного розміру та листи лазаньї.
  • Змащуємо форму олією. Виливаємо пару ложок соусу бешамель та розмазуємо по всій площі. Накриваємо листами лазаньї.
  • Знову промазуємо соусом бешамель.
  • Поливаємо м’ясним соусом. Укладаємо листи лазаньї, просочуємо соусом бешамель та м’ясним соусом. Укладаємо листи.
  • У такий спосіб збираємо всю страву.
  • Завершальний шар просочуємо соусом бешамель і присипаємо подрібненим сиром. Поміщаємо страву в прогріту до 220 ° С духовку. Запікаємо 40 хвилин.

Акуратно дістаємо, дотримуючись гарячої ємності прихватками. Розрізаємо на порції. Подаємо у гарячому вигляді. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь