Лечо з баклажанів на зиму без стерилізації

Особливо вдало використовувати багатий урожай баклажанів можна, приготувавши лечо з баклажанів на зиму без стерилізації. У такій закусці овоч заграє новим неперевершеним смаком, порадує вас і ваших домочадців соковитістю, ароматністю та ніжністю.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Баклажани помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити плодоніжку та шкірку. Нарізати м’якуш баклажанів на великі кубики, посолити їх, щоб пішла гіркота.
  • Моркву помити, очистити, натерти на тертці.
  • Перець помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити з перцю плодоніжки та насіння, нарізати невеликими шматочками.
  • Помідори промити, трохи просушити і нарізати великими шматочками. За допомогою кухонного комбайна подрібнити томати у пюре.
  • Злити з підсолених баклажанів рідину, що утворилася, перекласти їх у велику каструлю
  • У ємність із баклажанами відправити моркву, перець, помідори, олію. Масу посолити та додати цукор. Все ретельно перемішати. Надіслати каструлю з овочами на вогонь, томити, постійно помішуючи, близько 30 хвилин.
  • Очистити часник, у червоного гострого перча видалити насіння та плодоніжку. Блендером подрібнити червоний гострий перець і часник. Наприкінці томлення лечо з баклажанів додати в каструлю часниково-перцеву масу та оцет. Все ще раз ретельно перемішати.
  • У наперед стерилізовані банки розлити готове лечо з баклажанів. Закрийте банки кришками. Перевернути банки нагору дном, укутати пледом і дати охолонути.

Зберігати лечо з баклажанів у прохолодному темному місці. Відмінне доповнення до будь-яких страв готове!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь