Особливо вдало використовувати багатий урожай баклажанів можна, приготувавши лечо з баклажанів на зиму без стерилізації. У такій закусці овоч заграє новим неперевершеним смаком, порадує вас і ваших домочадців соковитістю, ароматністю та ніжністю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1.5 кг.
- Помідор 1.5 кг.
- Перець болгарський 800 гр.
- Морква 500 гр.
- Часник 3 головки
- Перець чилі 1 шт.
- Рослинна олія 200 мл.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 130 мл.
Кроки
- Баклажани помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити плодоніжку та шкірку. Нарізати м’якуш баклажанів на великі кубики, посолити їх, щоб пішла гіркота.
- Моркву помити, очистити, натерти на тертці.
- Перець помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити з перцю плодоніжки та насіння, нарізати невеликими шматочками.
- Помідори промити, трохи просушити і нарізати великими шматочками. За допомогою кухонного комбайна подрібнити томати у пюре.
- Злити з підсолених баклажанів рідину, що утворилася, перекласти їх у велику каструлю
- У ємність із баклажанами відправити моркву, перець, помідори, олію. Масу посолити та додати цукор. Все ретельно перемішати. Надіслати каструлю з овочами на вогонь, томити, постійно помішуючи, близько 30 хвилин.
- Очистити часник, у червоного гострого перча видалити насіння та плодоніжку. Блендером подрібнити червоний гострий перець і часник. Наприкінці томлення лечо з баклажанів додати в каструлю часниково-перцеву масу та оцет. Все ще раз ретельно перемішати.
- У наперед стерилізовані банки розлити готове лечо з баклажанів. Закрийте банки кришками. Перевернути банки нагору дном, укутати пледом і дати охолонути.
Зберігати лечо з баклажанів у прохолодному темному місці. Відмінне доповнення до будь-яких страв готове!