Таку закатку ще називають ледачими голубцями. Ситний та ароматний салат, заготовлений на зберігання, порадує вас своїм багатим смаком та дозволить швидко подати на стіл готову закуску.
Як приготувати салат з капустою на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець болгарський 3 шт.
- Помідор 1 кг.
- Капуста білокачанна 1.2 кг.
- Рис білий 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Морква 400 гр.
- Сіль 60 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет яблучний 6% 150 мл.
- Перець чилі ½ шт.
На порцію
Калорії: 73 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 3.1 г
Вуглеводи: 9.8 г
Кроки
- Зніміть з капусти верхнє листя. Наріжте її тонко і покладіть в миску.
- Цибулю очистіть і сполосніть. Розріжте на 4 частини та подрібніть соломкою. Перекладіть її до капусти.
- Перець промийте, виріжте плодоніжку із насінням і нарізайте смужками вздовж. Додайте овоч до миски.
- Очищену моркву промийте, подрібніть за допомогою терки та покладіть до решти складових.
- Вимийте помідори, наріжте дрібним кубиком, вирізаючи плодоніжку і відправляйте в миску.
- Засипте овочі сіллю з цукром, додайте дрібно порубаний гострий перець чилі і акуратно ретельно перемішайте.
- Налийте в каструлю або таз масло і викладете овочеву заготівлю. Протушкуйте овочі, помішуючи на невеликому вогні 15-20 хвилин.
- Всипте промитий рис в овочі, розмішайте і готуйте ще 15 хвилин до абсолютної готовності рису.
- У цей час вимийте та простерилізуйте банки у духовці при 100 градусах протягом 15 хвилин. Гвинтові кришки можна стерилізувати з банками, а кришки для закочення ключем потрібно прокип’ятити.
- Влийте в заготовку оцет, розмішайте та доведіть до кипіння.
- Розкладайте салат по банкам до верху, легенько утрамбовуючи, закупорьте кришками і переверніть. Накрийте пледом і залиште повільно остигати на 10 годин.
Смачного!