Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжню насолоду, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби, томати, цибуля та волоські горіхи, присмачується він сметано-гірчичною заправкою.
Як приготувати салат «Насолода»
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Печериці свіжі 420 гр.
- Волоський горіх 1 гр.
- Крес-салат 3 гр.
- Помідор 4 шт.
- Полуниця 8 шт.
- Олія оливкова 6 ст. л.
- Гірчиця 2 ч. л.
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Сметана 15% 3 ст. л.
- Лимонний сік 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- З цибулі зняти лушпиння, нарізати його тонкою соломкою. Укласти в глибоку ємність, додати мед, гірчицю, лимонний сік та оливкову олію. Перемішати та дати замаринуватися.
- Печериці промити, обсушити на паперовому рушнику і нашаткувати соломкою. Розігріти сковороду з олією, викласти гриби. Обсмажити їх до готовності та додати сіль.
- Зварити язик і дрібно нарізати його соломкою.
- Змішати остуджені гриби та нарізаний язик, покласти гірчицю та сметану, перемішати.
- Томати нарізати кубиками невеликого розміру. Промити полуницю, пробити її блендером, додати перець, сіль, олію та перемішати.
- Викласти на блюдо круглу форму невеликого діаметру. На дно викласти суміш грибів та язика, далі кубики томатів. Полити зверху полуничним соусом і присмачити зеленню. Перед подачею форму обережно зняти.
Смачного!