Бозбаш – це азербайджанський заправний суп, що перекладається як “сіра голова”. Вариться бозбаш на м’ясному або курячому бульйоні з обов’язковим додаванням гороху нут, який слід замочувати з вечора, якщо вам потрібен суп до наступного дня. Різновидів бозбашу багато в залежності від регіону та смакових пристрастей кожної господині. Сьогодні я пропоную вам варіант бозбашу з яловичини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 400 гр.
- Картопля 8 шт.
- Томати у власному соку 280 гр.
- Нут 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 20 гр.
- Каррі 1 ч. л.
- Вода 2 л.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для приготування бозбашу нам знадобиться яловичина, томати у власному соку, цибуля ріпчаста, вершкове масло, каррі, перець чорний мелений, сіль, картопля і нут. Яловичину я використовувала навпіл м’якоть і реберця.
- Нут залити водою та залишити на всю ніч.
- Нарізати кубиками цибулю. У каструлі розігріти вершкове масло і обсмажити в ньому цибулю до золотистого кольору.
- Потім додати томати і тушкувати доки частина рідини випарується.
- Додати в каструлю яловичину, обсмажити до зміни кольору.
- Потім додати промитий нут. Залити вміст водою, довести до кипіння. Потім додати сіль, перець і каррі. Варити до готовності м’яса та нуту.
- Картоплю очистити і розрізати вздовж навпіл. Картоплю краще брати середнього розміру.
- Картоплю викласти в каструлю та зварити до готовності. Супу дати настоятися 30 хвилин.
Суп подавати посипавши свіжою петрушкою.
Смачного!