Вегетаріанський борщ – це дуже смачне та апетитне обіднє рішення для тих, хто дотримується посту чи не їсть м’ясо з етичних міркувань. Поживний борщ за вегетаріанським рецептом зможе приготувати кожен. Для цього використовуйте просту покрокову інструкцію.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля біла 1 ст.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Перець солодкий ½ шт.
- Помідор 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Вода 4.5 л.
На порцію
Калорії: 81 ккал
Білки: 2.6 г
Жири: 3.5 г
Вуглеводи: 9.5 г
Кроки
- Квасоля наперед замочуємо воді мінімум на 4 години. Найкраще залишити продукт на ніч. Після вимочування занурюємо квасолю в чисту воду в каструлі і варимо близько півтори-двох годин.
- У цей час займемося іншими продуктами. Моркву очищаємо та нарізаємо невеликою соломкою.
- Так само обробляємо буряк.
- Подрібнюємо цибулю з часником і всі овочі з’єднуємо у сковороді. Обсмажуємо їх до м’якого стану на олії близько 10 хвилин. Перед початком готування поливаємо буряк лимонним соком, щоб він зберіг свій яскравий колір. А щоб усунути зайву кислоту, додайте цукор.
- Помідор промиваємо та натираємо на тертці. Таким чином, ми отримаємо однорідну масу і видалимо шкірку.
- У розм’якшені овочі відправляємо подрібнений болгарський перець, масу з помідора, сіль та спеції. Готуємо все разом ще 5 хвилин.
- Добре промиваємо капусту і дрібно шаткуємо її ножем. Опускаємо її в готову квасолю та варимо 5 хвилин.
- Очищаємо картоплю, промиваємо її під водою і ріжемо на невеликі кубики. Кубики картоплі відправляємо в каструлю разом із засмажкою.
- Перемішуємо вміст каструлі та варимо до готовності картоплі. Наприкінці додаємо сіль.
- Після того, як додали сіль, варимо суп ще кілька хвилин і вимикаємо вогонь. Далі борщу можна дати настоятися під кришкою більш насиченого смаку.
Вегетаріанський борщ готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!