Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати соус з дивовижним смаком. Нею ви доповните страви з м’яса і риби, додасте до плову і пасти, поліпшите смак супу. Гостроту аджики можете змінити на свій смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Помідор 1.5 кг.
- Морква ½ кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Часник 1 головка
- Перець чилі 2 шт.
- Перець червоний мелений 1 ст. л.
- Рослинна олія 150 мл.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
Кроки
- Насамперед підготуйте всі овочі для приготування аджики в кількості зазначеній у рецепті. Кабачок добре промийте і гострим ножем видаліть шкірку. Потім його наріжте шматочками і видаліть м’якоть з насінням. У болгарських перців видаліть плодоніжки і насіння з перегородками. Очистіть від лушпиння часникову головку. Почистіть і промийте моркву.
- На м’ясорубці з середньою решіткою перекрутіть шматочки кабачка і цю масу відразу перекладіть в спеціальний для тушкування посуд.
- Потім перекрутіть на м’ясорубці помідори. Від шкірки їх можна не очищати.
- Таким же чином перекрутіть морквину і болгарський перець. Ці овочі перекладіть в каструлю до кабачка.
- Потім до овочевої маси додайте розраховану кількість солі з цукром, налийте рослинну олію, лопаткою перемішайте і каструлю поставте на плиту.
- На середньому вогні овочеву масу доведіть до кипіння і потім тушкуйте на мінімальному вогні протягом 45 хвилин, помішуючи її лопаткою, щоб овочі не підгоріли.
- Стручки перцю чилі і очищений часник також перекрутіть на м’ясорубці. За 5 хвилин до закінчення часу готування перекладіть в киплячу аджику подрібнений часник з гострим перцем і на свій смак насипте мелений червоний перець. Через 5 хвилин налийте в аджику столовий оцет перемішайте і вогонь вимкніть.
- Гарячу аджику розфасуйте по заздалегідь простерилізованим банкам і відразу кришками герметично закупорьте. Потім банки поверніть на кришки, накрийте їх теплим покривалом і після повного охолодження перенесіть на зберігання в будь-яке темне місце.
Вдалих і смачних заготовок!